kuntolaakso-2.jpg
21.12.2017 Sijoittajauutinen

Caverion ja YIT toteuttavat Kuopion Kuntolaakson elinkaarihankkeen

Caverion on allekirjoittanut Kuopion kaupungin kanssa sopimuksen uima- ja jäähallin sekä pysäköintipalveluiden kehittämishankkeen toteuttamisesta elinkaarimallilla. Kuntolaakso-niminen hanke toteutetaan yhdessä YIT:n kanssa. Caverionin osuuden arvo on noin 59 miljoonaa euroa.

Caverion vastaa rakentamisvaiheessa taloteknisestä suunnittelusta ja kokonaistoimituksesta sekä 20-vuotisella palvelujaksolla kiinteistöjen teknisestä huollosta ja kunnossapidosta, käyttäjille tarjottavasta palvelutuotannosta sekä kiinteistöjen energiankulutuksesta. Kiinteistöt liitetään Caverionin etähallintaan, jonka avulla hallitaan kiinteistöjen teknisten järjestelmien toimintaa sekä energiatehokkuutta.

Vuosina 2018–2020 toteutettava investointi käsittää uuden uimahallin, jäähallin laajennuksen ja peruskorjauksen sekä 350-paikkaisen pysäköintilaitoksen. Uudisrakennuksen bruttoala on noin 21 000 m2. Rakennuttajana toimii Kuopion Tilakeskus.

”Kuntolaakso-hanke on ainutlaatuinen. Tilaaja luottaa täysin Suomen johtavien rakennus- ja talotekniikkayritysten osaamiseen. He pystyvät tarjoamaan meille laadukkaan ja nykyaikaisen uimahalli-jäähallikokonaisuuden”, toteaa hankkeen projektipäällikkönä toimiva Kuopion Tilakeskuksen rakennuttaja Janne Pääkkönen.

”Kuntolaakson kehittämishanke on laaja-alaista asiantuntemusta vaativa kokonaisuus. Kiinteistöjen energiavirtoja kierrätetään ja kiinteistöjen sisäolosuhteiden tulee säilyä haluttuina kaikissa tilanteissa. Laaja osaaminen, hankekehityksemme yhteistyössä asiakkaan kanssa luoma suunnitteluratkaisu sekä moderni kiinteistön etähallinta luovat edellytykset kokonaisuuden toimivuudelle. Tavoitteemme on tarjota palveluiden johtamismallillamme mahdollisimman hyvä asiakaskokemus Kuntolaakson käyttäjille”, sanoo Caverionin Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen.

”Elinkaarihanke on YIT:lle hanketyyppinä merkittävä, koska siinä hankkeeseen sitoudutaan pitkäksi aikaa osaavien kumppaneiden kanssa. Tämä hanke on myös erinomainen osoitus siitä, kuinka YIT:llä saadaan voimaa sitoutuneesta hankekehityksestä ja yhteistyöstä sekä yhteistyökumppaneiden kesken että sisäisesti", kertoo YIT:n aluejohtaja Jani Knuuttila.

Kuopion Tilakeskus kuuluu Caverionin julkisen sektorin asiakassegmenttiin. Lue lisää julkisen sektorin asiakassegmentistä.

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi, puh. 050 390 0941, kirsi.hemmila@caverion.com (kirsi.hemmila@caverion.fi)
Tilaa tiedotteet: