07.07.2016 Artikkeli

Pyöräilemällä 1 200 kilometriä Pariisiin – hyväntekeväisyyttä syöpäsairaiden lasten puolesta

Pyöräilemällä 1 200 kilometriä Pariisiin – hyväntekeväisyyttä syöpäsairaiden lasten puolesta

Caverion Suomen pääkirjanpitäjä Jonna Jumisko on keksinyt, kuinka yhdistää liikuntaharrastus ja hyväntekeväisyys.

Hän osallistuu toista kertaa Team Rynkebyn järjestämään hyväntekeväisyyspyöräilyyn, jossa matkataan reilut 1 200 kilometriä Tour de Paris -reittiä. Hänet motivoi mukaan halu auttaa muita sekä oman kestävyyskunnon testaaminen.

Team Rynkebyn järjestämä hyväntekeväisyyspyöräilytapahtuma on Pohjoismaiden suurin. Se kerää mukaan 38 joukkuetta, 1650 pyöräilijää ja 400 huoltojoukkojen jäsentä. Suomesta tapahtumaan osallistuu neljä joukkuetta ja  noin 140 innokasta pyöräilijää.

Pyöräilijät kustantavat itse omat matkansa, pyöränsä ja vaatteensa. Näin Team Rynkebyn kaikkien joukkueiden keräämät rahat lahjoitetaan lyhentämättöminä kunkin maan paikalliselle syöpäyhdistykselle. Vuonna 2015 kaikki Team Rynkebyn joukkueet keräsivät yhteensä 6,45 miljoona euroa, mistä Sylva ry, Suomen syöpäsairaiden lasten ja nuorten valtakunnallinen yhdistys, sai lähes 239 000 euroa. Pyöräilyn lisäksi joukkueet hankkivat lahjoitusvaroja syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen ympäri vuoden muun muassa myymällä ajoasujen mainospaikkoja yrityksille, järjestämällä tapahtumia ja osallistumalla Sylva ry:n tapahtumissa rahalipaskeräyksiin. Myös Caverion tuki vuonna 2015 Sylva ry:tä lahjoittamalla joululahjavaransa yhdistykselle.

Jumiskon lähipiiristä löytyy pitkän matkan hiihtäjä ja kestävyysjuoksija, joten hän tiesi mitä kestävyyslajin harjoittelu vaatii. ”Minä olen enemmän sellainen hyvänolon jumppaaja, joten halusin kokeilla jotain, missä tarvitaan kestävyyttä ”, Jumisko naurahtaa.

Hyväntekeväisyystyöstä ystäviä ja parempi fyysinen kunto

Team Rynkebyn toimintaan osallistuakseen ei tarvitse olla valmiiksi huippukunnossa. Jumisko kertoo joukkueen harjoittelevan ahkerasti – peruskuntoa harjoiteltiin talven ja kevään aikana spinning-tunneilla, pitkillä kävelylenkeillä ja ryhmälenkeillä sekä harjoiteltiin ryhmäajoa.

”En ole koskaan aikuisiälläni ollut näin hyvässä kunnossa. Tämä ei kuitenkaan ole mitään kilpaurheilua, vaan kuntourheilua. Samalla se on sellaista matalan kynnyksen urheilua”, Jumisko rohkaisee.

Ainut vaatimus on täysi-ikäisyys, mutta yläikärajaa osallistumiselle ei ole. ”Tämän toiminnan kautta saa uusia ystäviä. Ei tällainen porukka muuten löytäisi toisiaan, kun on niin eri-ikäistä ja eri taustoista olevia”, Jumisko sanoo.

Hyväntekeväisyys on tärkeää monella tavalla

Jumisko tietää henkilökohtaisesti, kuinka läheisen sairastuttua järjestön tuki voi olla tärkeää sairastuneen läheisille. Hän mietti, mikä olisi oma tapa auttaa muita ja sitten hän löysi Team Rynkebyn, josta tuli hänelle sydämen asia.

“Hyväntekeväisyys tuo hyvää omaan elämään ja muille. On hienoa, jos pystyy auttamaan muita perheitä. Järjestöjen tekemä työ on kullanarvoista”, Jumisko tiivistää.

Team Rynkeby Finlandin 131 pyöräilijää kokoontuu Helsingin Kansalaistorille perjantaina 8.7. klo 12.00 lähteäkseen vuotuiseen hyväntekeväisyyspyöräilyyn kohti Pariisia.

Kuvat: Pasi Vuori

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: