30.06.2016 Artikkeli

Holstebron uudella poliisiasemalla kaikki pelaa yhteen

Holstebron uusi poliisiasema keltaisine ikkunoineen ja asemaa ympäröivine työmaakoppeineen on helppo huomata. Asema otetaan pian käyttöön. Parakeissa asuu Caverionin työntekijä Morten Dissing, joka on matkustanut paikan päälle kaukaa. Morten on töissä projektiliiketoiminnassa ja viimeistelee yhtä Caverionin elinkaariprojekteista ennen kuin se luovutetaan asiakkaalle.

Mortenin Fynin saarella sijaitsevasta kodista on pitkä matka Holstebrohon, joten hän asuu yhden parakin ensimmäisessä kerroksessa aina maanantaista torstaihin. Työpäivät ovat pitkiä mutta niin ovat viikonloputkin.

”Parakissa asuminen ei ole yhtään hassumpaa”, Morten sanoo nauraen.  

Vastuu koko elinkaaresta

Holstebron poliisiasema on PPP-mallin mukainen julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuushanke, jossa Caverion on vastuussa kiinteistön koko elinkaaresta. Caverion paitsi toimittaa kaiken kiinteistötekniikan, myös huolehtii teknisestä huollosta ja kunnossapidosta, siivouksesta ja ulkoalueiden kunnossapidosta seuraavan 25 vuoden ajan. Elinkaarivastuu kiinteistöistä ja teollisuuslaitoksista on Caverionin strateginen painopiste kaikissa yhtiön tarjoamissa ratkaisuissa. Sen avulla voidaan parantaa energiatehokkuutta, vähentää ympäristövaikutuksia ja pienentää asiakkaan energiakustannuksia.

”Tehdessäni erilaisia hommia eri puolilla poliisiasemaa en juuri ajattele sitä, että elinkaarihankkeet ovat yksi Caverionin strategisista painopistealueista. Pidän kuitenkin työstäni, joten on hieno asia, että Caverion saa hoitaakseen monia PPP-projekteja, joihin voin osallistua”, Morten sanoo.

Kaihtimet teettävät paljon työtä 

Mortenin tehtäviin kuuluu esimerkiksi savunpoistojärjestelmien ja ikkunoiden kaihtimien asentaminen. ”Työtä on paljon, koska kaikkiin ikkunoihin tarvitaan kaihtimet. Kaihtimet asennetaan lasien väliin, jolloin ne voidaan vetää kokonaan pois ikkunoiden edestä, säätää vaakasuoraan tai kääntää valoa vastaan”, Morten selittää. Savunpoistoon tarkoitetut paineistusjärjestelmät asennetaan pohjakerrokseen, jonne luodaan tarvittaessa painetta. Tulipalon syttyessä paine avaa isot ikkunat, joiden kautta savu pääsee ulos.

Kaikki pelaa yhteen

Paloilmaisinjärjestelmä ja turva-alueet takaavat poliisiaseman turvallisuuden. Jos paloilmaisinjärjestelmä laukeaa, se ohjaa automaattisesti myös aseman muiden järjestelmien toimintaa.

”Tällaisissa isoissa, teknisesti kattavissa projekteissa on jännittävää nähdä, miten kaikki järjestelmät ja tuotteet toimivat yhdessä. Teen tiivistä yhteistyötä poliisiaseman muista osista vastuussa olevien kollegoiden kanssa”, Morten kertoo. 

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: