28.01.2016 Lehdistötiedote

Caverion toimittaa Suviniityn pysäköintilaitoksen kiinteistötekniset järjestelmät

Caverion toimittaa Suviniityn pysäköintilaitoksen kiinteistötekniset järjestelmät

Caverion on tehnyt sopimuksen YIT:n kanssa kiinteistöteknisten järjestelmien toimittamisesta Espoon keskuksen Suviniityn pysäköintilaitokseen. Caverion toimii hankkeessa YIT:n kiinteistöteknisenä kumppanina. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

Caverionin vastaa kiinteistöteknisten järjestelmien projektin toteutuksesta ja toimitus sisältää lämmitys-, vesi- ja viemäri-, ilmanvaihto- ja ilmastointi-, jäähdytys-, sähköistys- sekä automaatiojärjestelmät.

Hanke toteutetaan KVR-urakkamallilla, joka pisteytettiin tarjousten laadun ja hinnan mukaan. Laadun painoarvo oli 40 % ja hinnan 60 %. Valittusuunnitteluratkaisu sai täydet laatupisteet kaikista osa-alueista, joita olivat tekninen laatu, toiminnallisuus, arkkitehtuuri ja riskittömyys.

Pysäköintilaitokseen ja sen yhteydessä olevaan monikäyttötilaan valitut kiinteistötekniset ratkaisut, järjestelmät ja laitteet perustuvat hyvään elinkaaritalouteen, tekniseen laatuun, energiatehokkuuteen sekä hyvään muuntojoustavuuteen. Niillä taataan rakennuksen terveellinen, turvallinen ja tehokas käyttö. Rakennuksen automaatiojärjestelmä on liitettävissä Espoon kaupungin keskitettyyn järjestelmään ja rakennus liitetään Caverionin etähallintaan sekä 24/7 HelpDesk -palveluun.  

”Olemme toteuttaneet hyvällä yhteistyöllä YIT:n kanssa jo useita pysäköintilaitoksia, ja tämän hankkeen urakkamalli on antanut mahdollisuuden kehittää kokonaisuuteen mahdollisimman toimivia ja elinkaaritaloudellisia ratkaisuja”, sanoo liiketoimintajohtaja Riku Mandelin Caverionista.

Espoon kaupunki kehittää Suviniityn aluetta ja rakennettava pysäköintitalo on osa alueen keskitettyä pysäköintiratkaisua, joka sisältää väestönsuojelutilat sekä mahdollisuuden asukkaiden kattoviljelyyn. Autopaikoitustiloihin rakennetaan noin 240 henkilöautopaikkaa.

YIT kuuluu Caverionin rakennusliikkeet –asiakassegmenttiin.

Lisätietoja:

Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi, puh. 050 390 0941, kirsi.hemmila@caverion.fi

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: