16.11.2015 Sijoittajauutinen

Caverionilta talotekniikan kokonaistoimitus Töölönkadun pysäköintilaitokseen Helsingissä

Caverionilta talotekniikan kokonaistoimitus Töölönkadun pysäköintilaitokseen Helsingissä

Caverion on tehnyt sopimuksen Töölönkadun Pysäköintilaitos Oy:n kanssa talotekniikan kokonaistoimituksesta Töölön pysäköintilaitokseen. Pysäköintilaitos on Taitokaari Oy:n ja Vantum Oy:n yhteishanke. Caverion vastaa pysäköintilaitoksen talotekniikan suunnittelusta ja toteutuksesta sekä projektin johtamisesta. Talotekniset järjestelmät kattavat lämmitys-, vesi- ja viemäri-, ilmanvaihto- ja ilmastointi-, sähköistys-, turvallisuus-, automaatio- sekä sprinklerijärjestelmät. Talotekniikan toimitus on arvoltaan noin 4,6 miljoonaa euroa.

”Töölön Pysäköintilaitos lisää kaupunginosan viihtyisyyttä ja asukkaiden viihtyvyyttä. Syntyperäisenä töölöläisenä olen iloinen, että voimme olla edistämässä myös tätä vihreää puolta”, kertoo hankkeen sijoittajasopimuksista vastaava Marjaana Satuli Taitokaari-konsernista.

”Hankkeessa toteutetaan energiatehokkaita ratkaisuja, esimerkiksi ilmanvaihdon poistoilmasta talteen otettavaa lämpöä hyödynnetään tilojen lämmityksessä. Turvallisuusseikkoihin on kiinnitetty erityistä huomiota, ja pysäköintilaitokseen toteutetaan muun muassa kulunvalvonta-, videovalvonta-  ja automaattinen sammutusjärjestelmä”, sanoo Caverionin Suomen divisioonajohtaja Jarno Hacklin.

Pysäköintilaitoksen rakennustyöt aloitetaan vielä tämän vuoden puolella. Rakennusurakasta vastaa YIT. Valmistuessaan keväällä 2019 laitos tarjoaa autoilijoille noin 800 parkkipaikkaa. Töölön Pysäköintilaitoksen ankkurisijoittaja on Henki-Fennia ja muihin sijoittajiin kuuluu mm. Yleisradion Eläkesäätiö. Uudella pysäköintiratkaisulla vauhditetaan Töölön kaupunginosan kehittämistä asumisen, yritysten ja palvelujen näkökulmasta. Pysäköintilaitoksen suunnitelma on integroitu Pisararataan: junayhteyden toteutuessa autopysäköinnistä on helppo maanalainen yhteys liikennevälineestä toiseen.

Töölön Pysäköintilaitos kuuluu Caverionin kiinteistöjen omistajat ja kiinteistökehittäjät -asiakassegmenttiin.

Lisätietoja:

Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi, puh. 050 390 0941, kirsi.hemmila@caverion.fi

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: