08.01.2015 Sijoittajauutinen

Caverion vastaa 9 miljoonan euron arvoisen talotekniikan kokonaistoimituksesta Sør-Trøndelagin korkeakouluun Norjassa

Caverion vastaa 9 miljoonan euron arvoisen talotekniikan kokonaistoimituksesta Sør-Trøndelagin korkeakouluun Norjassa

Caverion on sopinut rakennusliike Betonmast Trøndelag AS:n kanssa lämmitys-, vesi- ja viemäröinti-, ilmanvaihto- ja ilmastointi-, jäähdytys-, sähköistys-, turvallisuus- sekä automaatiojärjestelmien toimittamisesta uuteen Technology Building -rakennukseen Sør-Trøndelagin korkeakouluun (HiST) Norjassa. Hankkeen arvo on noin 9 miljoonan euroa ja se sisältää suunnittelun ja hankekehityksen sekä projektin toteutuksen ja johtamisen kaikkiin kiinteistöteknisiin järjestelmiin. Työt kohteessa on jo aloitettu ja ne valmistuvat joulukuussa 2016.

Uuden rakennuksen pinta-ala on 16 000 neliömetriä ja se sisältää toimistotiloja, laboratorioita ja opetustiloja. Rakennuksesta tulee passiivitalo eli sen energiankulutus on vain 25 prosenttia perinteisellä tavalla rakennetun rakennuksen energiankulutuksesta. Energiantarvetta vähennetään muun muassa ylimääräisellä lämmöneristyksellä, erinomaisella tiivistyksellä, hyvillä ikkunoilla ja lämmön talteenotolla.

Caverion Norjan projektipäällikkö Harald Hasfjordin mukaan kaikkien teknisten järjestelmien ja projektin eri vaiheiden kokoamisesta yhdelle urakoitsijalle on monia hyötyjä.

”Kiinteistötekniikan kokonaistoimitus vähentää riskejä ja säästää asiakkaan aikaa sekä rahaa, koska asiakas on yhteydessä vain yhteen toimijaan kaikissa teknisissä kysymyksissä.”

Uuteen rakennukseen toimitetaan myös Caverionin kehittämä KlimaTak-ratkaisu, joka  kokoaa yhteen alakattoelementtiin kaikki kohteen tekniset järjestelmät, kuten ilmastoinnin-, ilmanvaihdon-, sähköistyksen-, informaatio- ja viestintäteknologian kaapelit sekä sprinklerit ja putket.

Kuvia kohteesta ladattavissa osoitteessa:
http://imagebank.caverion.com/check_a.php?hash=cc9e424208c276c5c5157fa47178b550

Lisätiedot:

Caverion Norja, Roar Andersen, viestintäjohtaja, puh: +47 908 30 310, roar.andersen@caverion.no

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: