26.01.2015 Sijoittajauutinen

Caverion jatkaa kumppanuutta Finnairin kiinteistöjen teknisessä huollossa ja kunnossapidossa sekä palveluiden johtamisessa

Caverion jatkaa kumppanuutta Finnairin kiinteistöjen teknisessä huollossa ja kunnossapidossa sekä palveluiden johtamisessa

Caverion ja lentoyhtiö Finnair ovat allekirjoittaneet sopimuksen Finnairin kiinteistöjen teknisestä huollosta ja kunnossapidosta, palveluiden johtamisesta sekä niihin liittyvistä asiantuntijapalveluista. Sopimus kattaa yli 30 Finnairin kiinteistöä, pinta-alaltaan noin 170 000 m2, jotka sijaitsevat pääosin Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja sen lähialueella. Osapuolet ovat sopineet, että sopimuksen arvoa ei julkisteta.

Sopimuskausi on aluksi kaksi vuotta ja sopimus jatkuu sen jälkeen toistaiseksi voimassa olevana. Palvelusopimus on jatkoa jo vuonna 2007 alkaneelle yhteistyölle.

Caverion vastaa kiinteistöjen lämmitys-, vesi-, viemäri-, ilmanvaihto- ja ilmastointi-, jäähdytys-, sähköistys-, turvallisuus-, automaatio- sekä informaatio- ja viestintäteknologian järjestelmien teknisestä huollosta. Kiinteistöt on liitetty Caverionin kiinteistövalvomoon, mikä mahdollistaa järjestelmien energiatehokkaamman hallinnan.

Caverion tuottaa kiinteistöjen teknisiä palveluja myös Finnairin kiinteistöissä toimiville palveluntuottajille, joiden toiminta liittyy cateringiin, maakalustopalveluihin, lentokoneiden jäänpoistoon sekä huoltoon. Yhtiö vastaa myös turvatarkastuksen kamera- ja kulunvalvonnasta sekä näiden ohjelmistoista.  

”Caverion vastasi parhaiten tarpeisiimme. Uudessa sopimuksessa on sovittu myös tehokkaampien toimintamallien kehittämisestä. Jatkamme myös ympäristövastuullista kehitystyötä ja toimintaa energia-asioissa, joissa Caverionin tietotaito ja osaaminen tukevat hyvin omia tavoitteitamme”, toteaa Finnairin Facility Teamin apulaisjohtaja Pekka Kuosmanen.

”Olemme yhteistyössä kehittäneet toimintatapoja ja pystyneet vaikuttamaan siten myös kustannusrakenteeseen. Caverion on sitoutunut Finnairin säästöohjelmiin muun muassa esittämällä kiinteistöjen energiatehokkuutta parantavia ratkaisuja. Yhteistyössä on saavutettu viimeisen viiden vuoden aikana noin 2,5 miljoonan säästöt energiakustannuksissa. Haluamme olla jatkossakin Finnairin kumppanina tarjoamassa palveluitamme ja kehittämässä osaamistamme”, sanoo Caverion Suomen toimitusjohtaja Jarno Hacklin.

Finnair kuuluu Caverionin asiakassegmentteihin kiinteistöjen omistajat ja kiinteistöjen käyttäjät.

Lisätiedot:
Caverion Suomi, Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, puh. 050 390 0941, kirsi.hemmila@caverion.fi 

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: