08.06.2015 Sijoittajauutinen

Caverion toteuttaa suuren talotekniikan kokonaistoimituksen kattavan projektin Frankfurt School of Finance and Management -korkeakoululle

Caverion on allekirjoittanut sopimuksen Frankfurt School of Finance and Management -korkeakoulun kanssa talotekniikan kokonaistoimituksen suunnittelusta ja toteuttamisesta oppilaitoksen uudelle kampukselle Frankfurt am Mainissa, Saksassa. Sopimukseen kuuluvat lämmitys-, vesi- ja viemäri-, ilmanvaihto- ja ilmastointi-, jäähdytys-, sähköistys- ja automaatioratkaisut sekä turvallisuusratkaisut sprinklereiden muodossa. Caverion vastaa suunnittelusta ja hankekehityksestä sekä projektin toteutuksesta. Osapuolet eivät julkista sopimuksen arvoa.

Suunnitteluvaihe on jo käynnistynyt. Uusi kampus valmistuu kesäkuussa 2017, ja sen kokonaispinta-ala tulee olemaan yli 32 500 m2. Kampus varustetaan Krantzin talotekniikkapalkeilla (Multifunctional AVACS sail), jotka yhdistävät jäähdytyksen, lämmityksen, ilmanvaihdon ja äänenvaimennuksen yhteen järjestelmään. Krantz on Caverionin rekisteröity tavaramerkki.

”Tavoitteenamme on olla Euroopan viiden parhaan kauppakorkeakoulun joukossa vuoteen 2020 mennessä, ja uusi kampus on tärkeä virstanpylväs tämän tavoitteen saavuttamisessa”, Frankfurtin korkeakoulun uuden rakennushankkeen johtaja Klaus Ringsleben kertoo. ”Meillä on suuria odotuksia sekä arkkitehtuurin että taloteknisten ratkaisujen suhteen. Olimme erittäin vaikuttuneita Caverionin kokonaisvaltaisesta Suunnittelu ja toteutus -lähestymistavasta”, Ringsleben jatkaa.

Frankfurt School of Finance and Management -korkeakoulu pyrkii saamaan rakennukselle Saksan kestävän rakentamisen neuvoston (German Sustainable Building Council) kultaisen sertifikaatin, minkä vuoksi hankkeen keskiössä on tehokas energiankäyttö resursseja tuhlaamatta.

 ”Jo suunnitteluvaiheessa Caverionin asiantuntijatiimeillä oli mahdollisuus vaikuttaa merkittävästi esitettyihin järjestelmäkonsepteihin”, Caverionin Saksan Suunnittelu ja toteutus -osaston johtaja Jürgen Stein kertoo. ”Kun olemme mukana projektissa heti alusta alkaen, voimme kehittää ratkaisuja, jotka minimoivat rakennuksen ympäristöjalanjäljen. Osittain päällekkäiset suunnittelu- ja asennusvaiheet lyhentävät lisäksi rakennusaikaa ja pienentävät kokonaiskustannuksia”, Jürgen Stein selventää. ”Uskomme, että tämä lähestymistapa voi toimia erinomaisena esimerkkinä vastaavanlaisissa moniulotteisissa ja suurissa hankkeissa”, hän jatkaa.

Frankfurt School of Finance and Management –korkeakoulu kuuluu Caverionin Kiinteistöjen omistajat ja kiinteistökehittäjät -asiakassegmenttiin.

Havainnekuvia uudesta kampuksesta on ladattavissa seuraavan linkin kautta: http://imagebank.caverion.com/check_a.php?hash=b7ac17bbeda8a5103b94e11cd195c250

Lisätietoja

Caverion Saksa, Holger Winkelsträter, markkinointi ja viestintä, puh.: +49 (0)89 3742 88117, Holger.Winkelstraeter@caverion.de

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: