23.11.2015 Sijoittajauutinen

Caverion toteuttaa 29 miljoonan euron energiansäästöhankkeen Söderhamnin kunnalle Ruotsissa

Caverion toteuttaa 29 miljoonan euron energiansäästöhankkeen Söderhamnin kunnalle Ruotsissa

Caverion on tehnyt sopimuksen palveluiden johtamisesta ruotsalaisen Söderhamnin kunnan ja sen asuntoyhtiö Faxeholmen AB:n kanssa. Energiansäästöhankkeen (EPC) arvo on 29 miljoonaa euroa, eli kyseessä on Caverionin suurin yksittäinen EPC-sopimus Pohjoismaissa. Asiakkaalle palvelu takaa energiansäästöjä, sillä Caverion optimoi kiinteistötekniikan toiminnan pitkällä aikavälillä.

Hanke kattaa valtaosan Söderhamnin julkisista kiinteistöistä, pinta-alaltaan kaikkiaan 430 000 m2. Caverion takaa kiinteistöjen energiankulutuksen vähenevän ainakin 23 prosenttia vuoden 2019 loppuun mennessä. Sopimus kattaa kaikki kiinteistötekniset järjestelmät, eli lämmitys-, vesi- ja viemäri-, ilmanvaihto- ja ilmastointi-, jäähdytys-, sähköistys-, informaatio- ja viestintäteknologia- sekä turvallisuus- ja automaatiojärjestelmät.

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa analysoidaan kiinteistöjen energiankulutus. Analyysin perusteella Caverion suunnittelee ja toteuttaa kiinteistöjen toimintaa tehostavia sekä energiankulutusta ja ympäristövaikutuksia vähentäviä toimenpiteitä. Lisäksi Caverion hoitaa kiinteistöjen ylläpidon ja teknisten järjestelmien toimintojen ohjauksen vuoteen 2019 asti. Energiansäästöt Caverion takaa kymmeneksi vuodeksi.

“Energiatehokkuus pienentää merkittävästi ympäristövaikutuksiamme, eli hiilijalanjälkeämme. Söderhamnissa suhtaudumme ympäristöasioihin vakavasti, ja sen vuoksi investoimme tähän hankkeeseen 280 miljoonaa ruotsin kruunua,” sanoo Lars Stål, Söderhamnin kunnan tekninen johtaja.

”Hankkeen valmisteluvaiheessa yhteistyö, avoimuus ja vastavuoroinen sitoutuminen julkisten kiinteistöjen tason parantamiseen ympäristön näkökulmasta ovat olleet avainasemassa. Lopputuloksena on laadukkaampi asumistaso, paremmat olosuhteet kouluissa, päiväkodeissa ja muissa julkisissa rakennuksissa sekä matalammat käyttökustannukset asiakkaalle, sanoo Thomas Lundin, Caverionin Ruotsin divisioonan johtaja.

Söderhamn sijaitsee Keski-Norlannissa, ja sen asukasluku on noin 25 000. Söderhamnin kunta ja Faxeholmen kuuluvat Caverionin julkisen sektorin asiakassegmenttiin.

Lisätietoja:

Caverion Sweden, Anders Fagerkrantz, Business Unit Manager, puh. +46 8 705 32 78, anders.fagerkrantz@caverion.se

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: