08.09.2015 Sijoittajauutinen

Caverion toimittaa yli 35 miljoonan euron arvoiset sähköistysratkaisut rautatiehankkeeseen Norjassa

Caverion toimittaa yli 35 miljoonan euron arvoiset sähköistysratkaisut rautatiehankkeeseen Norjassa

Caverion on allekirjoittanut sopimuksen Norjan rautatievirasto Jernbaneverketin kanssa sähköistysratkaisujen toimittamisesta etelänorjalaiseen Farriseidet-Porsgrunn -rautatiehankkeeseen. Sopimuksen arvo on noin 35 miljoonaa euroa. Caverion vastaa projektin johtamisesta ja toteutuksesta.

Farriseidet-Porsgrunn -rata on uusi, noin 23 kilometrin pituinen kaksiraiteinen rautatie Larvikin ja Porsgrunnin kaupunkien välillä. Rata sisältää seitsemän tunnelia, joiden yhteenlaskettu pituus on 15 kilometriä. Radan ja tunnelien sähköistystyöt käsittävät pääasiassa lämmitys- ja ilmanvaihtopuhaltimet, valaistuksen, sähkökeskukset sekä hätävalaistuksen.

Hankkeen lopullinen suunnittelu toteutetaan syksyllä 2015. Asennusten on määrä alkaa tammikuussa 2016, ja työn arvioitu valmistumisaika on kesäkuussa 2018. Liikennöinti uudella radalla aloitetaan syksyllä 2018, ja junien maksiminopeus rataosuudella on 250 km/h. Farriseidet-Porsgrunn -hanke on osa Vestfoldin radan perusparannustyötä. Vestfoldin rata on yksi Norjan pääradoista.

”Tämä on yksi isoimmista sopimuksistamme Caverion Norjan historiassa, ja haastava projekti luo meille työtä useaksi vuodeksi. Olemme innoissamme saadessamme osallistua näin merkittävän hankkeen johtamiseen ja toteuttamiseen. Näin olemme omalta osaltamme mukana rakentamassa luotettavaa ja turvallista infrastruktuuria kaupunkien välille”, sanoo Knut Gaaserud, Caverion Norjan divisioonajohtaja.

”Tämä on erittäin tärkeä hanke, joka on monella tapaa hyödyllinen jatkuvasti kaupungistuvalle yhteiskunnallemme: matkustusajat lyhenevät ja sekä matkustajien että radanvarren asukkaiden turvallisuus paranee. Poistamme tasoristeyksiä, vanhentuneita tunneleita sekä maanvyörymäalueilla sijaitsevia rataosuuksia. Muita hyötyjä ovat esimerkiksi lisääntynyt kapasiteetti, matkustusmukavuus ja täsmällisyys”, toteaa Stine Ilebrekke Undrum, Jernbaneverketin projektijohtaja.

Jernbaneverket kuuluu Caverionin julkisen sektorin asiakassegmenttiin.

Lisätietoja: Knut Gaaserud, divisioonajohtaja, Caverion Norja, puh. +47 918 15 318, knut.gaaserud@caverion.no

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: