20.02.2015 Sijoittajauutinen

Caverion toimittaa prosessiputkistoja Södra Cellin sellutehtaalle Ruotsiin

Caverion toimittaa prosessiputkistoja Södra Cellin sellutehtaalle Ruotsiin

Caverion on sopinut ruotsalaisen Södra Cell AB:n kanssa putkisiltojen prosessiputkistojen ja eristysten sekä höyryputkistojen toimittamisesta Södra Cellin sellutehtaalle Väröön, Ruotsiin. Asennukset alkavat maaliskuussa 2015 ja päättyvät huhtikuussa 2016. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

Prosessiputkistotoimitus sisältää putkielementtien suunnittelun ja esivalmistuksen uusiin putkisiltoihin sekä putkistojen asennuksen ja eristyksen. Putkisiltojen pituus on yhteensä 1,3 kilometriä. Projektin toteutus työllistää Caverionilta noin 15 henkilöä ja työ toteutetaan Caverionin Suomen ja Ruotsin yksiköiden yhteistyönä.

Sellutehtaan laajennus kasvattaa vuotuisen tuotantokapasiteetin nykyisestä 425 000 tonnista 700 000 tonniin. Näin ollen Värön tehtaasta tulee yksi maailman suurimmista havupuuta käyttävistä sulfaattisellutehtaista. Hanke parantaa myös tehtaan energiatehokkuutta.

”Skandinavian sellu- ja kartonkiteollisuudessa on suunnitteilla ja meneillään merkittäviä investointeja. Olemme tyytyväisiä tähän kehitykseen ja sen antamiin mahdollisuuksiin meille toimittajana”, sanoo Caverion Teollisuuden ratkaisujen operatiivinen johtaja Erkki Huusko.

Södra Cell AB on asiakas Caverionin Teollisuus-asiakassegmentissä.

Lisätiedot:
Caverion Teollisuuden ratkaisut, Sanna-Mari Laitinen, viestintäpäällikkö, puh. 050 390 4443, sanna-mari.laitinen@caverion.fi 

Caverion suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita teknisiä ratkaisuja kiinteistöille ja teollisuudelle. Palveluitamme käytetään muun muassa toimistoissa ja liikekiinteistöissä, asunnoissa, julkisissa rakennuksissa, infrastruktuurissa sekä teollisuuslaitoksissa. Tavoitteenamme on olla edistyksellisten ja kestävien elinkaariratkaisujen johtavia tarjoajia Euroopassa. Vahvuuksiamme ovat teknologinen osaaminen ja laajat palvelut, jotka kattavat kaikki tekniset osa-alueet kiinteistön ja teollisuuslaitoksen koko elinkaaren ajan. Vuoden 2014 liikevaihtomme oli noin 2,4 miljardia euroa. Caverionilla on 12 toimintamaassa Pohjois-, Keski- ja Itä-Euroopassa yhteensä noin 17 000 työntekijää. Caverionin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.caverion.fi

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: