15.12.2015 Sijoittajauutinen

Caverion toimittaa kiinteistötekniikkaa kahden tornitalon peruskorjaukseen Berliinissä

Caverion toimittaa kiinteistötekniikkaa kahden tornitalon peruskorjaukseen Berliinissä

Caverion on käynnistänyt suuren projektin, jossa se toimittaa kiinteistötekniikkaa entisiin GSW-tornitaloihin Berliinissä. Caverion, yhdessä UNDKRAUSS Baugesellschaft mbH Berlinin kanssa, toimii hankkeessa teknisten järjestelmien urakoitsijana ja on lisäksi vastuussa projektin toteutuksesta. Hankkeen arvoa ei julkisteta.

Kiinteistötekniikka uusitaan tornitalojen laajan peruskorjauksen yhteydessä. Rakennusten kokonaispinta-ala on 22 000 neliömetriä, ja peruskorjauksen on määrä valmistua kymmenessä kuukaudessa. Caverionin toimitus sisältää ilmanvaihto- ja ilmastointi-, jäähdytys-, lämmitys- ja palontorjuntajärjestelmät.

”Projekti on erittäin haastava tiukan aikataulun vuoksi. Lisäksi kahden samanaikaisen peruskorjauksen logistiikan koordinointi on vaativaa. Toimitamme kaikkia taloteknisiä järjestelmiä ja tuotteita ja meillä on pitkä kokemus monimutkaisten tornitalojen peruskorjauksista, joten pystymme täyttämään asiakkaiden laatu- ja aikatauluvaatimukset”, sanoo Caverionin Saksan divisioonajohtaja Werner Kühn.

Vanhempi, 17-kerroksinen toimistotorni otettiin käyttöön vuonna 1961. Kyseessä oli yksi 1950-luvun suurista rakennusprojekteista Berliinissä. Uudempi, 21-kerroksinen rakennus avattiin vuonna 1995. Sen omaleimainen, Berliinissä hyvin tunnettu värikkäitä julkisivuelementtejä sisältävä arkkitehtuuri on palkittu useaan otteeseen. Peruskorjauksen jälkeen rakennuksissa on yli 2 000 modernia työpistettä ja tiloihin muuttaa saksalaisen internet-yhtiö Rocket Internetin pääkonttori.

Töiden odotetaan valmistuvan heinäkuussa 2016. Projekti kuuluu kiinteistöjen omistajat ja kiinteistökehittäjät -asiakassegmenttiin.

Kuva kohteesta (lähde: SMV Bauprojektsteuerung Ingenieurgesellschaft mbH)

Lisätietoja: Holger Winkelsträter, viestintäpäällikkö, Caverion Saksa, puh. +49 89 374288 117, holger.winkelstraeter@caverion.de

Caverion suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita teknisiä ratkaisuja kiinteistöille, teollisuudelle ja infrastruktuurille. Palveluitamme käytetään toimistoissa, asunnoissa, teollisuuslaitoksissa ja julkisissa rakennuksissa sekä infrastruktuurissa. Tavoitteemme on varmistaa liiketoiminnan häiriöttömyys ja turvallisuus, terveelliset ja viihtyisät olosuhteet, kiinteistön optimaalinen toiminta ja kustannushallinta. Visiomme on olla yksi alan johtavista toimijoista Euroopassa ja tarjota kiinteistöille ja teollisuudelle edistyneitä ja kestäviä elinkaariratkaisuja. Vahvuuksiamme ovat teknologinen osaaminen ja laajat palvelut, jotka kattavat kaikki tekniset osa-alueet kiinteistöjen ja teollisuuslaitosten koko elinkaaren ajan. Vuoden 2014 liikevaihtomme oli noin 2,4 miljardia euroa. Caverionilla on noin 17 000 työntekijää 12 toimintamaassa Pohjois-, Keski- ja Itä-Euroopassa. Caverionin osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. www.caverion.com

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: