26.02.2015 Sijoittajauutinen

Caverion ostaa norjalaisen energiapalveluita tarjoavan Esco Norwayn

Caverion ostaa norjalaisen energiapalveluita tarjoavan Esco Norwayn

Caverion Oyj on 26.2.2015 allekirjoittanut sopimuksen Eneas Holding AS:n kanssa norjalaisen Esco Norway AS -yhtiön ostosta. Esco Norway on energiapalveluyhtiö, jolla on erityisosaamista EPC-sopimuksista (Energy Performance Contracting), rakennuksiin ja energiakäyttöön liittyvistä hallintajärjestelmistä (BMS ja EMS), energiankäyttöön liittyvistä asiantuntijapalveluista sekä hankekehityksestä.

Vuonna 2014 yhtiön liikevaihto oli 4,8 milj. euroa. Yhtiö palveluksessa on 17 työntekijää. Esco Norway AS perustettiin vuoden 2014 lopussa Eneas Holdingin yhtiöittäessä energiansäästöpalveluiden liiketoimintansa Norjassa.

Kauppahintaa ei julkisteta.

“Visiomme on olla Euroopan johtavia kiinteistöille ja teollisuudelle edistyksellisiä ja kestäviä elinkaariratkaisuja tarjoavia yrityksiä. Esco Norwayn osto on osa Caverionin strategiaa, jossa haemme kasvua tasapainottamalla liiketoimintajakaumaa kasvattamalla erityisesti huollon ja kunnossapidon osuutta liiketoiminnassamme sekä tarjoamalla entistä laajempia elinkaaripalveluita. Yritysosto vahvistaa Caverionin tarjoamaa energiatehokkuuspalveluissa ja elinkaariratkaisuissa”, sanoo Knut Gaaserud, Caverion Norjan divisioonajohtaja. Caverion on tällä hetkellä suurin toimija Norjan kiinteistöteknisten ratkaisujen markkinoilla ja yhtiön liikevaihto Norjassa oli 458,3 milj. euroa vuonna 2014.

“Olemme iloisia tullessamme osaksi suurta kiinteistötekniikan ja teollisuuden ratkaisuja tarjoavaa yhtiötä ja voidessamme täydentää sen tarjontaa omalla osaamisellamme. Kustannus- ja energiatehokkaiden ratkaisujen suunnittelu ja hankekehitys ja suurten EPC-sopimusten ammattimainen toteuttaminen vaativat laaja-alaista osaamista sekä kaikkien teknisten osa-alueiden hallintaa. Osana Caverionia saamme mahdollisuuden toimittaa kattavia ratkaisuja energiatehokkuutta entistä enemmän painottaville markkinoille”, sanoo Peter Kildal, Esco Norwayn toimitusjohtaja.

Yritysosto ei muuta Caverion-konsernin nykyisten toimintojen tulosohjeistusta vuodelle 2015.  

Lisätietoja antavat:

Caverion Norja: Knut Gaaserud, divisioonajohtaja, +47 918 15 318, knut.gaaserud@caverion.no

Esco Norway: Peter Kildal, toimitusjohtaja, +47 90 85 07 82, peter.kildal@eneas.no 

Milena Hæggström, sijoittajasuhdejohtaja, +358 40 5581 328, milena.haeggstrom@caverion.fi  

CAVERION OYJ

Jakelu: NASDAQ OMX, keskeiset tiedotusvälineet, www.caverion.fi

Tietoa Caverionista

Caverion suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita teknisiä ratkaisuja kiinteistöille ja teollisuudelle. Palveluitamme käytetään muun muassa toimistoissa ja liikekiinteistöissä, asunnoissa, julkisissa rakennuksissa, infrastruktuurissa sekä teollisuuslaitoksissa. Tavoitteenamme on olla edistyksellisten ja kestävien elinkaariratkaisujen johtavia tarjoajia Euroopassa. Vahvuuksiamme ovat teknologinen osaaminen ja laajat palvelut, jotka kattavat kaikki tekniset osa-alueet kiinteistön ja teollisuuslaitoksen koko elinkaaren ajan. Vuoden 2014 liikevaihtomme oli noin 2,4 miljardia euroa. Caverionilla on 12 toimintamaassa Pohjois-, Keski- ja Itä-Euroopassa yhteensä noin 17 000 työntekijää. Caverionin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.caverion.fi

Tietoa Esco Norway AS:stä

Esco Norway AS on norjalainen energiapalveluyhtiö. Yhtiöllä on maankattavaa toimintaa Norjassa ja sen pääkonttori on Drammenin kaupungissa. Esco Norway:lla on erityisosaamista EPC-sopimuksista (Energy Performance Contracting), rakennuksiin ja energiakäyttöön liittyvistä hallintajärjestelmistä (BMS ja EMS), energiankäyttöön liittyvistä asiantuntijapalveluista sekä hankekehityksestä. Esco Norway AS:n liikevaihto oli 4,8 milj. euroa vuonna 2014. Yhtiö palveluksessa on 17 työntekijää.

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: