27.06.2014 Sijoittajauutinen

Caverion vastaa talotekniikan kokonaistoimituksesta toimistorakennukseen Norjan Stavangerissa

Caverion on tehnyt noin 11 miljoonan euron arvoisen sopimuksen talotekniikan kokonaistoimituksesta Norjan Stavangerissa sijaitsevaan toimistorakennukseen. Toimitus sisältää kohteen kaikki tekniset järjestelmät, muun muassa lämmitys-, vesi- ja viemäröinti-, ilmanvaihto-, ilmastointi-, jäähdytys-, sähköistys-, informaatio- ja viestintäteknologia-, turvallisuus- sekä automaatiojärjestelmät.

Caverion vastaa hankkeessa asiantuntijapalveluista, suunnittelusta ja hankekehityksestä sekä projektin toteutuksesta ja -hallinnasta. Asennustyöt alkavat syksyllä 2014, ja ne valmistuvat vuoden 2016 kesäkuuhun mennessä.

Kuusikerroksinen, 17 000 neliömetriä käsittävä rakennus valmistuu saksalaisen öljy-yhtiön Wintershallin käyttöön ja tarjoaa helposti muokattavissa olevaa toimistotilaa 700 hengen tarpeisiin. Caverion toimii rakennusliike Kruse Smithin aliurakoitsijana.

”Caverionin edistyneet tekniset ratkaisut, kuten patentoitu ClimaCeil-järjestelmä, vakuuttivat kohteen vuokralaisen", kertoo Kruse Smithin projektipäällikkö Roger Wiksnes.

"Wintershall haluaa tarjota työntekijöilleen modernin ja toimivan työympäristön, jossa on hyvä sisäilma”, sanoo Wintershallin projektipäällikkö Tron Bjelland Helgesen.

”Olemme huomioineet rakennuksen koko elinkaaren. Tekniset järjestelmät on suunniteltu siten, että ne mukautuvat helposti käyttäjien muuttuviin tarpeisiin ja täyttävät omalta osaltaan BREEAM-NOR-ympäristösertifikaatin vaatimukset luokassa Erinomainen. Toistaiseksi vain kolme muuta kiinteistöä on yltänyt tähän korkeaan arvosanaan", hankekehityksestä Caverionilla vastannut Bjørn Eirik Bryne-Sandvik kertoo.

Energiatehokkuutta toimistotilaan tuovat muun muassa liikeohjatut lämmitys-, ilmanvaihto- ja valaistusjärjestelmät sekä Caverionin kehittämä ClimaCeil-järjestelmä, joka kokoaa yhteen alakattoelementtiin toimistotilan kaikki talotekniset järjestelmät. Sen avulla kiinteistön käyttäjä voi muun muassa säätää ilmastoinnin tehoa tilakohtaisesti.  Kiinteistön energiatehokkuutta voidaan edelleen tehostaa yhdistämällä ClimaCeil ohjaus- ja automaatiojärjestelmiin.

Kuvia kohteesta voi ladata tämän linkin kautta:

http://imagebank.caverion.com/check_a.php?hash=44fbf9da68a6f1929fdc4c6f633118fb

Lisätietoja:

Caverion Norge AS, viestintäpäällikkö, Roar Andersen, puh.: +47 908 30 310, roar.andersen@caverion.no

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: