17.10.2014 Sijoittajauutinen

Caverion toteuttaa LVI-työt Oulun maanalaiseen pysäköintilaitokseen Kivisydämeen

Caverion toteuttaa LVI-työt Oulun maanalaiseen pysäköintilaitokseen Kivisydämeen

Caverion ja Lemminkäinen ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Oulun keskustaan rakennettavan maanalaisen pysäköintilaitoksen LVI-töistä. Projektin toteutus sisältää kohteen lämmitys-, vesi- ja viemäriputkistojen sekä ilmanvaihto-, ilmastointi- ja jäähdytysjärjestelmien asennukset. Sopimuksen arvo on noin 3,4 miljoonaa euroa.

Pysäköintilaitoksen pääurakoitsijana toimii Lemminkäinen Infra Oy ja rakennuttajana Oulun kaupungin omistama Oulun Pysäköinti Oy.

Maanalaisen pysäköintilaitoksen yhteyteen tulee myös S2-luokan väestönsuoja. Maan alle kallioon louhitut tilat ovat laajuudeltaan kaikkiaan noin 54 000 m2 ja 297 000 m3.

Laajamittainen toimitus sisältää muun muassa noin 24 kilometriä putkistoja ja kanavistoja sekä noin 100 ilmastointikonetta. Kohteen LVI-työt ovat käynnistyneet ja ne valmistuvat kesällä 2015.

Kivisydän on moderni Oulun ydinkeskustan alle kallioperään louhittu 900 auton pysäköintilaitos, joka otetaan käyttöön syksyllä 2015. Kivisydämen rakentaminen on mahdollistanut keskustan kortteleiden täydennysrakentamisen, puistoalueiden kehittämisen ja Rotuaarin kävelyalueen laajentamisen. Pysäköintiliikenteen ja huoltoajojen siirtyminen kaupungin alle parantaa merkittävästi keskustan ilmanlaatua, kävelyalueiden toimivuutta, viihtyisyyttä ja turvallisuutta.
 

Kuva kohteesta ladattavissa osoitteessa:
http://imagebank.caverion.com/check_a.php?hash=4202b96d4c26ef10da5c3176313ea034

Lisätiedot:
Caverion Suomi, Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, puh. 050 390 0941, kirsi.hemmila@caverion.fi 

Lisätietoja Kivisydämestä: www.kivisydan.fi

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: