05.06.2014 Sijoittajauutinen

Caverion toteuttaa Kemijoki Oy:n Seitakorvan vesivoimalan tehonnoston

Caverion on allekirjoittanut sopimuksen Kemijoki Oy:n Seitakorvan vesivoimalaitoksen tehokkuuden nostamiseen liittyvistä palveluista. Projektissa uusitaan laitoksen koneistoja ja niihin liittyviä sähköistys- ja automaatiojärjestelmiä. Sopimus käsittää projektin johtamisen ja toteutuksen. Caverion vastaa projektin päätoteuttajana muun muassa peruskunnostuksen suunnittelusta, teollisuusasennuksista ja työmaan johdosta.

Projekti on osa laajempaa Kemijoki Oy:n pääuoman koneistojen tehonnosto- ja peruskunnostusta. Tuotantokyvyn ohella investoinneilla parannetaan myös laitosten käytettävyyttä ja ympäristöystävällisyyttä.

Projektityömaan valmistelut ovat jo käynnissä. Varsinaiset asennustyöt alkavat loppukesästä ja ne valmistuvat marraskuussa 2014. Asennuksiin osallistuu Caverionilta viitisenkymmentä teollisuusasiakkuuksien osaajaa.

”Seitakorvan projektin toteutus on Pohjois-Suomen yksiköillemme erinomainen tilaisuus näyttää ja hyödyntää Caverionin osaaminen”, kertoo Caverion Industria Oy:n toimitusjohtaja Erkki Huusko.

"Projekti on Kemijoki Oy:lle tärkeä, sillä tehonnoston myötä Seitakorvan koneistosta tulee yksi Suomen suurimmista säätövoimaa tuottavista vesivoimakoneista. Uudessa turbiinin juoksupyörässä voiteluöljy korvataan vedellä, joten laitoksesta tulee myös entistä ympäristöystävällisempi”, kertoo Kemijoki Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Timonen. 

”Yhteinen projekti syventää Kemijoen ja Caverionin strategista kumppanuutta entisestään. Se yhdistää kahden yhtiön asiantuntemuksen ja vahvistaa molempien osaamista", jatkaa Timonen. 

Kemijoki Oy on Suomen merkittävin vesivoiman tuottaja. Yhtiö omistaa 20 vesivoimalaitosta, joista 16 sijaitsee Kemijoen vesistöalueella, kaksi Lieksanjoessa ja kaksi Kymijoessa. Lisäksi se säännöstelee Lokan ja Porttipahdan tekojärviä sekä Kemijärveä ja Olkkajärveä. Voimalaitosten kokonaisteho ylittää 1 100 MW. Vuonna 2013 yhtiön vesivoimalaitokset tuottivat sähköenergiaa yhteensä 4 148 gigawattituntia, mikä oli noin kolmannes kotimaisesta vesivoimalla tuotetusta sähköstä.

Lisätietoja antavat:

Sanna-Mari Laitinen, viestintäpäällikkö, Caverion Industria Oy, puh. 050 390 4443, sanna-mari.laitinen@caverion.fi 

Reima Mäkinen, projektipäällikkö, Kemijoki Oy, puh. 020 703 440, reima.makinen@kemijoki.fi

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: