21.10.2013 Sijoittajauutinen

Caverionille suurtilaus Jenan yliopistolliselta sairaalalta Saksassa

Caverion Deutschland toimittaa kiinteistötekniikan itäisessä Saksassa sijaitsevaan Jenan yliopistollisen sairaalan toiseen rakennusvaiheeseen. Tilauksen kokonaisarvo on noin 30 miljoonaa euroa, ja se kattaa järjestelmien suunnittelun ja toteutuksen. Sähkötekniikka toteutetaan yhdessä konsortiokumppanin kanssa. Työt alkavat marraskuussa ja niiden on määrä valmistua toukokuussa 2016.

Caverion asentaa rakennuksiin ilmastointilaitteet, joiden teho on noin 1 miljoonaa kuutiometriä tunnissa. Yhdessä lämmitys- ja jäähdytyslaitteistojen kanssa ne huolehtivat muun muassa potilashuoneiden, leikkaussalien ja laboratorioiden ilmanvaihdosta, lämmityksestä ja jäähdytyksestä. Rakennuksiin asennetaan myös suurpaineella toimivat vesisumusammutuslaitteistot. Herkillä alueilla käytetään kaasusammutuslaitteistoja.

Caverion vastaa myös saniteettilaitteistojen osalta muun muassa steriloinnissa käytettävän vesihöyryn tuottamisesta. Lisäksi tilaukseen sisältyy mittaus-, ohjaus- ja säätötekniikan asennus 5–6-kerroksiseen rakennukseen.

Jenassa on käynnissä Saksan suurimpiin kuuluva sairaalahanke. Lobedan kaupunginosaan rakennettava uudisrakennus kokoaa kaikki Jenan yliopistollisen sairaalan lääketieteelliset osa-alueet samaan paikkaan. Uuteen rakennuskompleksiin tulee 710 vuodepaikkaa, 12 leikkaussalia, kolme lääketieteellistä keskusta sekä kaksi tutkimusrakennusta, joihin sijoitetaan 15 klinikkaa ja laitosta. Työntekijöitä ja vierailijoita varten rakennetaan noin 1 300 pysäköintipaikkaa.

Caverion on aiemmin toteuttanut sairaalahankkeita esimerkiksi Würzburgin ja Dresdenin yliopistollisissa sairaaloissa.

Lisätiedot:

Caverion Deutschland GmbH, Barbara Niedermeier, tiedottaja, puh. +49 991 3104 287, +49 175 7277 064, barbara.niedermeier@caverion.de

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: