09.08.2013 Sijoittajauutinen

Caverion ja YIT toteuttavat Espoon Lintuvaaran koulun ja päiväkodin peruskorjauksen ja laajennuksen elinkaarihankkeena

Caverion ja YIT toteuttavat Espoon Lintuvaaran koulun ja päiväkodin peruskorjauksen ja laajennuksen elinkaarihankkeena

Caverion ja YIT ovat tänään 9.8.2013 yhdessä allekirjoittaneet Espoon kaupungin kanssa sopimuksen Lintuvaaran koulun ja päiväkodin peruskorjauksen ja laajennuksen toteuttamisesta elinkaarihankkeena. Sopimuksen kokonaisarvo on yli 30 milj. euroa, josta YIT:n osuus on noin 14 miljoonaa euroa ja Caverionin osuus yli 16 miljoonaa euroa. Sopimukseen sisältyy 25 vuoden elinkaarivastuu.

Hanke toteutetaan YIT:n ja Caverionin yhteistyönä. YIT vastaa rakentamisvaiheesta ja Caverion toteuttaa rakennuksen talotekniikan ja vastaa kiinteistön 25 vuoden elinkaarijakson palvelusopimuksesta. Caverion tuottaa kiinteistön ylläpitopalvelut sekä vastaa tilojen toimivuudesta, käytettävyydestä, kunnosta ja energianhallinnasta koko elinkaarisopimuksen ajan.

Kiinteistön energian käyttöä tehostetaan hyödyntämällä geotermistä energiaa lämmitykseen ja viilennykseen, samoin tarpeenmukaisesti toimivaa ilmanvaihtoa ja valaistusta sekä osittaista LED-valaistusta.

Hankkeen suunnittelu alkaa välittömästi. Rakennustyöt käynnistyvät vuoden 2014 alussa ja hankkeen on arvioitu valmistuvan kesäkuussa 2015.

Hanke on ensimmäinen YIT:n ja Caverionin yhteinen elinkaarihanke YIT:n jakauduttua kahdeksi erilliseksi yhtiöksi 30.6.2013, jolloin kiinteistötekniikkayhtiö Caverion Oyj aloitti toimintansa.  Molemmat yhtiöt tulevat myös jatkossa panostamaan elinkaarihankkeisiin.

Elinkaarimalli on vakiinnuttamassa asemaansa julkisissa hankkeissa ja hankkeita on jo toteutettu monissa kunnissa ympäri Suomen.  Espoo on ollut edelläkävijä elinkaarihankkeiden toteuttamisessa.

- Espoon kaupunki on jo aiemmin toteuttanut useita hankkeita elinkaarimallilla tai muuhun kumppanuuteen perustuen. Kokemukset elinkaarimallista ovat olleet hyviä ja nyt solmittava sopimus on laatuaan jo kolmas vastaavalla tavalla kilpailutettu. Näin Espoo saa koko ajan hyvässä kunnossa olevat koulut ainakin yli 25 vuodeksi. Lintuvaaran koulun peruskorjaus on seitsemäs tällä mallilla toteutettava kohde Espoossa, toteaa Espoon teknisen toimen johtaja Olavi Louko.

Elinkaarimallilla kunta saa riskittömästi käyttöönsä toimivat tilat, kun palveluntuottaja vastaa suunnittelusta, rakentamisesta sekä kiinteistön ylläpidosta kokonaisuudessaan.

- Uskomme, että elinkaarihankkeet kehittävät rakentamisen eri osapuolten yhteistyötä ja laatua pidemmällä aikavälillä merkittävästi, kertoo  hankekehitysjohtaja Hannu Soikkeli YIT:stä.

- Elinkaarimallissa vastaamme palveluntuottajana kiinteistön toimivuudesta, käytettävyydestä ja kunnosta koko elinkaarijakson ajan niin, että koulu ja päiväkoti ovat aina käyttäjilleen terveellisiä ja turvallisia. Suunnitelmallisella ja ennakoivalla kiinteistöjen ylläpidolla estetään korjausvelan syntyminen ja vältytään muun muassa kosteusongelmilta. Myös energian kulutuksen optimointi on osa palveluamme, sanoo toimitusjohtaja Jarno Hacklin Caverion Suomi Oy:stä.  

Lisätietoja:
Hannu Soikkeli, hankekehitysjohtaja, YIT Rakennus Oy, puh. 0400 409 445, hannu.soikkeli@yit.fi
Ville Tamminen, kaupallinen johtaja, Caverion Suomi Oy, puh. 050 390 0129, ville.tamminen@caverion.fi
Mika Rantala, hankepäällikkö, Espoon kaupunki, Tilakeskus-liikelaitos, puh. 046 877 2843 mika.j.rantala@espoo.fi

Caverion suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää käyttäjäystävällistä ja energiatehokasta kiinteistötekniikkaa sekä teollisuuden palveluita. Palveluitamme käytetään muun muassa toimistoissa ja liikekiinteistöissä, asunnoissa, julkisissa palvelurakennuksissa sekä teollisuuslaitoksissa.  Tavoitteenamme on olla markkinoiden johtava kiinteistöteknisten palvelujen tarjoaja Euroopassa. Vahvuuksiamme ovat teknologinen osaaminen ja asiakaslähtöinen palvelu, joka kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet kiinteistön koko elinkaarenajan ajan. Caverion syntyi heinäkuussa 2013 kiinteistöteknisten ja teollisuuden palveluiden irtautuessa YIT-konsernista itsenäiseksi konsernikseen. Vuoden 2012 liikevaihtomme oli noin 2,8 miljardia euroa. Caverionilla on 13 toimintamaassa Pohjois- ja Keski-Euroopassa yhteensä yli 18 000 työntekijää. Caverionin osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. www.caverion.fi

YIT on rakennusalan edelläkävijä, joka luo vetovoimaisempaa ja kestävämpää kaupunkiympäristöä Suomessa, Venäjällä, Baltian maissa, Tšekissä ja Slovakiassa. YIT rakentaa asuntoja, toimitiloja ja infrastruktuuria, kehittää kokonaisia alueita sekä tarjoaa kuluttajille asumisen ratkaisuja. YIT:llä on yli 100 vuoden kokemus ja vahva markkina-asema: Suomessa se on suurin asuntojen rakentaja ja Venäjällä merkittävin ulkomainen asuntorakentaja. Suomessa YIT on myös yksi suurimmista toimitila- ja infrarakentajista. Yhtiö työllistää yli 6 000 henkilöä seitsemässä maassa. Vuonna 2012 yhtiön liikevaihto oli noin 2,0 miljardia euroa. YIT:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: