25.11.2013 Sijoittajauutinen

Caverion toteuttaa asennustyöt Malmö Live -toimistokompleksiin Ruotsissa

Caverion toteuttaa asennustyöt Malmö Live -toimistokompleksiin Ruotsissa

Caverion suunnittelee ja asentaa ilmanvaihtojärjestelmän, putkistot ja sprinklerit Malmö Live -toimistokompleksiin. Projekti käynnistyi vuoden 2013 lokakuussa, ja Malmö Liven arvioidaan avautuvan yleisölle kesällä 2015. Caverionin asennustöiden arvo on miltei 3 miljoonaa euroa.

Malmön Universitetsholmenin Neptuniparkeniin ollaan rakentamassa täysin uutta kaupunginosaa. Kanavan rannalle rakennettavalle alueelle tulee muun muassa konsertti-, konferenssi- ja hotellitiloja sekä kaksi asuinkerrostaloa ja toimistorakennus. Skanskan rakennuttamassa toimistorakennuksessa on noin 10 000 kerrosneliömetriä ja kerroskorkeudet vaihtelevat neljästä yhdeksään kerrokseen, mukana autotallit ja pohjakerroksen liiketilat. Tanskalaisen arkkitehti Dorte Mandrupin suunnittelemassa julkisivussa on erillinen aurinkosuoja. Se päästää läpi luonnonvaloa, mutta suojaa liialta lämmöltä ja suoralta auringonpaisteelta.  

Malmö Live -toimistorakennushankkeessa noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita, ja se täyttää LEED-, Green Building- ja Malmön kaupungin ympäristörakentamisen ohjelman myöntämän sertifikaatin vaatimukset.

Tiloissa hyödynnetään järjestelmäseiniä, joiden avulla käyttäjät voivat itse muokata toimistoympäristöään ja luoda tehokkaita työtiloja. Joustavan asennusjärjestelmän kehittämiseksi ja myös tasaisen ilmavirran aikaansaamiseksi kaikissa tiloissa päätettiin yhdistää ilmanvaihtokanavien päät, mikä vähentää ilman virtausnopeutta.

”Olemme valinneet kaikkiin projekteihimme itsesäätelevän ilmanvaihtojärjestelmän, joka perustuu symmetriseen kanavistoon ja lopulliseen paineenpoistoon päätelaitteilla. Tämän ansiosta muutostöitä voidaan tehdä jatkossa joustavammin”, sanoo Tomas Roos Skanskalta.  

”Niin sanottu round feeding eli kiertävä syöttö on hieman epätavallinen ratkaisu ja avara kanavisto alentaa ilmanvaihdon SPF-lukua”, toteaa asennuspäällikkö Per Rosberg Caverion Sverige AB:stä.

Lisätiedot:

Per Rosberg, asennuspäällikkö, Caverion Sverige AB, puh: +46 42 37 81 02, per.rosberg@caverion.se

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: