18.09.2013 Sijoittajauutinen

Caverion ja Moran kunta Ruotsissa aloittivat yhden Pohjoismaiden suurimmista kunnallisista energiansäästöprojekteista

Caverion ja Moran kunta Ruotsissa aloittivat yhden Pohjoismaiden suurimmista kunnallisista energiansäästöprojekteista

Caverion Sverige AB toteuttaa huomattavat energiansäästötoimenpiteet Moran kunnan kiinteistöissä. Panostus tehokkaampaan energiankäyttöön parantaa ympäristön tilaa ja pienentää kunnan energiakustannuksia miltei puolella miljoonalla eurolla vuosittain. Caverion on analysoinut kunnan koko 120 000 neliömetrin kiinteistökannan. Tulosten pohjalta jokaiselle kiinteistökohteelle on laadittu yksityiskohtainen ehdotus lämmitysjärjestelmään, ilmanvaihtoon, sähkönkäyttöön, ohjaukseen ja rakennustöihin kohdistuvista toimenpiteistä.

– Tavoitteena on vähentää julkisten rakennusten energiankäyttöä kannattavin toimenpitein vuoteen 2015 mennessä. Energiatehokkuuden parantaminen rahoitetaan säästöillä, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Bengt-Åke Rehn ja hänen sanojaan tukevat myös kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtaja Anna Hed ja opposition edustaja Malin Höglund.

Sopimustyyppiä kutsutaan EPC:ksi (Energy Performance Contracting). Se tarkoittaa, että Caverion antaa säästötakut ja siten pienentää Moran kunnan taloudellista riskiä. Suunnitellut säästöt koituvat kokonaan Moran kunnalle. Jos luvattuja säästöjä ei saavuteta, Caverion vastaa erotuksesta.

– On hienoa, että meihin luotetaan yhden Pohjoismaiden suurimman julkisen sektorin energiansäästöprojektin toteuttamisessa. Käytämme kaiken osaamisemme, kokemuksemme ja resurssimme voidaksemme toteuttaa projektin erinomaisesti, sanoo Caverion Sverige AB:n toimitusjohtaja Ulf Kareliusson.

Investoinnin kokonaissumma on runsaat 9 miljoonaa euroa ja hankkeen myötä Moran kunnasta tulee yksi Ruotsin viidestä energiatehokkaimmasta kunnasta. Hankkeella luodaan 35–40 uutta paikallista työpaikkaa kolmen vuoden ajaksi ja vähintään kaksinkertainen määrä työpaikkoja alueen tehtaisiin, kuljetukseen ja muuhun palvelutoimintaan.

Lisätietoja:
Daniel Svensson, kehityspäällikkö, Caverion Sverige AB, puh. +46 8 734 1182, daniel.svensson@caverion.se
Thomas Matsson, projektipäällikkö, Caverion Sverige AB, puh.
+46 8 568 420 33, thomas.mattsson@caverion.se
Anders Fagerkrantz, aluepäällikkö, Caverion Sverige AB, puh. +46 8 705 3278, anders.fagerkrantz@caverion.se

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: