13.09.2013 Sijoittajauutinen

Caverion ja Kalmarin kunta hakevat 21 miljoonan säästöjä kiinteistöjen energiatehokkuuden kehittämisellä

Caverion ja Kalmarin kunta hakevat 21 miljoonan säästöjä kiinteistöjen energiatehokkuuden kehittämisellä

Kalmarin kunta toteuttaa parhaillaan yhdessä Caverionin kanssa yhtä Ruotsin suurimmista hankkeista kunnallisten kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseksi. Kunnan energiakustannukset vähenevät noin 21 miljoonalla eurolla seuraavien 20 vuoden aikana. Hanke alkoi vuonna 2012 Caverionin määritellessä rakennusten modernisointitarpeet, tunnistaessa energiansäästötoimenpiteet ja tehdessä kustannusarvion. Hanke työllistää noin 50–70 henkilöä ja se toteutetaan vuosina 2013–2016.

Pääosin 1960- ja 70-luvuilla rakennetut kunnan kiinteistöt varustetaan vastaamaan nykypäivän energiatehokkuusvaatimuksia. Energiankulutus vähenee jopa yli 20 prosenttia ja saavuttaa näin EU:n ympäristövaatimukset.

– On ilahduttavaa, että Kalmarin kunta jatkaa energiankäytön vähentämistä. Tämäntyyppisen energiansäästöhankkeen avulla Caverion ottaa aktiivisesti vastuuta ympäristön ja ​​yhteisön kestävästä kehityksestä, sanoo Caverion Sverige AB:n toimitusjohtaja Ulf Kareliusson.

Yhteensä 175 000 neliömetrin koulu-, päiväkoti- ja hallintorakennusten vanhat laitteistot ja järjestelmät korvataan nykyaikaisilla ja energiatehokkailla laitteilla. Hanke alentaa myös ylläpitokustannuksia ja parantaa sisäilmaa, joten lapsilla ja opettajilla on entistä parempi työympäristö. Projekti rahoitetaan siitä syntyvillä säästöillä.

– Hanke on tarpeen, jotta saamme pidettyä kustannukset kurissa. Ilman hanketta energia- ja ylläpitokustannuksemme olisivat kohonneet lähivuosina huomattavasti, sanoo Kalmarin kunnan kiinteistövastaava Gunilla Svensson.

Caverionilla on pitkä kokemus energiatehokkuuden parantamisesta, ja se on aiemmin vastannut samankaltaisista hankkeista muun muassa Leksandin, Mora Strandin ja Moran, Ludvikan ja Torsbyn kunnissa.

Kalmarin kunnassa on 62 000 asukasta. Kaupungissa on noin 6 000 yritystä sekä Ruotsin uusin yliopisto, Linné-yliopisto, joka syntyi Kalmarin korkeakoulun ja Växjön yliopiston yhdistyessä.

Lisätiedot:

Daniel Svensson, kehityspäällikkö, Caverion Sverige AB, puh. +46 8 734 11 82, daniel.svensson@caverion.se

Anders Persson, projektipäällikkö, Caverion Sverige AB, puh. +46 8 568 420 39, anders.r.persson@caverion.se

Anders Fagerkrantz, aluejohtaja, Caverion Sverige AB, puh. +46 8 705 32 78, anders.fagerkrantz@caverion.se

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: