Töölönkadun pysäköintilaitos hyödyntää modernia teknologiaa

 

30 000 m2
pysäköintilaitoksen pinta-ala

Kaukolämmön paluulämpö
Ilmanvaihdosta kerättävää kaukolämmön paluulämpöä hyödynnetään pysäköintilaitoksen lämmityksessä

 Etävalvomo on hieno systeemi ja olen todella tyytyväinen automatiikkaan. Heidän tekemisen tasonsa on sellainen, että siihen voi luottaa.  

Juha Salomäki, Töölön Pysäköintilaitos Oy:n toimitusjohtaja

 
 

Marraskuussa 2018 valmistunut Töölönkadun pysäköintilaitos tarjoaa alueen asukkaille, yrityksille ja vierailijoille yhteensä 810 uutta autopaikkaa. Caverion on tehnyt kaikki pysäköintilaitoksen tekniikat aina ilmanvaihtotöistä kulunvalvontaan ja sähköautojen latauspisteisiin. Valinnoissa on hyödynnetty nykyaikaisia ratkaisuja ja valmis kokonaisuus on käyttökustannuksiltaan edullinen.

Pysäköintilaitos on rakennettu yksityisellä rahalla ja se on edelleen yksityisessä omistuksessa. Pinta-alaa on yhteensä 30 000 neliötä.

– Käyttökustannukset ovat hyvin edulliset. Hyödynnämme nykyaikaisia tekniikoita, kuten esimerkiksi kaukolämmön paluulämpöä, kertoo toimitusjohtaja Juha Salomäki.

Töölön pysäköintilaitos ulkoa

Onnistunut kokonaisuus

Kohteen urakoitsijana toimi YIT. Tekniikasta vastasi Caverion. Rakennusurakka toteutettiin KVR-urakkana. KVR eli kokonaisvastuurakentaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että yksi yhtiö ottaa vastuun urakan kaikista vaiheista suunnittelusta toteutukseen. Tässä tapauksessa vastuussa oli YIT.

– Caverion teki kaiken tekniikan. Siihen kuului todella isot ilmanvaihtotyöt, sprinklaus, kulunvalvonta ja kamerat. Nyt he tekevät sähköauton latauspisteitä. Ihan koko paketti siis, Salomäki summaa.

– Caverionin tekemä kokonaisuus oli onnistunut, Salomäki kertoo.

Valmiissa pysäköintilaitoksessa on yhteensä kymmeniä erilaisia järjestelmiä ja kokonaisuus on todella valtava. Kohdetta oli suunnittelemassa noin 40 suunnittelijaa. Kiteytetysti maan alle on tehty tila, joka toimii itsenäisesti. Kukaan ei ole paikalla fyysisesti, vaan kaikki tekniset laitteet ovat Caverionin valvomossa.

– He pystyvät ratkaisemaan suurimmat eteen tulevat ongelmat etänä. Se on mielestäni hieno systeemi ja olen todella tyytyväinen automatiikkaan, Salomäki kiittelee.

– Caverionilla lähes kaikki miehet ovat omia. He ovat siitä poikkeuksellinen LVIS-firma, että he eivät osta työtä, vaan heillä on myös omat työntekijät, Salomäki sanoo.

– Heidän tekemisen tasonsa on sellainen, että siihen voi luottaa, Salomäki toteaa.


Pysäköintilaitoksessa hyödynnetään nykyaikaisia tekniikoita, kuten kaukolämmön paluulämpöä. Ympäristöystävällisyys toteutuu myös lämmitysenergian valinnalla: ilmanvaihdosta kerättävä lämpö palautetaan uudelleen lämmityskäyttöön. Raitisilma- ja poistoilmakuilut integroituvat kaupunkikuvaan saumattomasti ja huomaamattomasti osittain jo olemassa olevien kuilujen yhteyteen.

Pysäköintihallin talotekniikkajärjestelmiä valvotaan 24/7 etähallintakeskuksessamme. Tämän johdosta tila toimii itsenäisesti, sillä ympärivuorokautisesti toimiva etähallintapalvelumme pystyy etänä valvomaan kiinteistön laitteistoja.

Pysäköinnin ohjausjärjestelmän ja laskutuksen suhteen tilaajalla oli erikoistarpeita oman kehitystyönsä puitteissa ja tähän pystyimme KVR-urakan osalta löytämään oikeat ratkaisut. Pysäköinnin suunnittelussa huomioimme erityisesti tilojen turvallisuus ja käyttömukavuus. Pelastusreitit ja poistumistiet ovat väljiä ja helposti löydettävissä. Halli on varustettu automaattisella paloilmoitus- ja sammutusjärjestelmällä. 

P-Töölö on kolmesta kerroksesta koostuva kallioon louhittu pysäköintihalli, jossa on 
noin 800 autopaikkaa. Näistä noin 270 on tarkoitettu lyhytaikaiseen tuntipysäköintiin ja noin 27 liikuntaesteisten pysäköintipaikkaa.

 

Haluaisitko kuulla lisää?

Jätä yhteydenottopyyntö

 

Katso myös

 

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin