Outokummun Tornion uuden ferrokromitehtaan laajennus

 

Pitkä yhteistyö
eri projektien ja päivittäisen kunnossapidon osalta

Asennusmateriaalien
ja laitteiden kuljetukseen oli vain vähän reittejä ja nekin kapeita

Asennusprojektin
laajuus kasvoi merkittävästi asennustyön aikana

Tarpeet ja tavoitteet

  • F3-projektissa oli kyse Tornion uuden ferrokromitehtaan laajennuksesta. Outokumpu suunnitteli kaksinkertaistavansa ferrokromin tuotannon 530 000 tonniin vuoteen 2015 mennessä, jolloin projekti valmistui kokonaan. F3-projektin rakennustyöt aloitettiin v. 2010, ja tuotanto käynnistyi marraskuussa 2012.
  • Toimitusaika oli avainkysymys.
  • Asennusmateriaalien ja laitteiden kuljetukseen oli vain vähän reittejä ja nekin kapeita, sillä kyseessä oli viisikerroksinen rakennus, jonka kokonaiskorkeus oli 75 metriä.
  • Asennusmateriaalien ja laitteiden säilytys toimivan terästehtaan alueella.

Ratkaisut

  • Asennusprojektin laajuus kasvoi merkittävästi asennustyön aikana. Tämä ratkaistiin ottamalla yhteistyöhön mukaan meidän omat laajat resurssit sekä myös tutut osaavat aliurakoitsijat.
  • Käyttämällä runsaasti meidän omia esivalmisteita kyettiin lyhentämään läpimenoaikoja ja vähentämään työvoiman ja työnjohdon tarvetta kohteessa.
  • Lisättiin varasto- ja kuljetustyöntekijöiden määrää ja hankittiin monikäyttöisiä kuljetusajoneuvoja materiaalien käsittelyyn. Lisäksi materiaalikuljetukset suunniteltiin huolellisesti etukäteen.
  • Suoritimme putki-, kone-, sähkö- ja instrumenttiasennukset uuden sulattorakennuksen kaikkiin viiteen kerrokseen ja kokosimme 300 tonnia laitteita ja koneita sekä asensimme 16 km putkia ja kanavia.
  • Enimmillään työntekijöitä oli 150, ml. kone-, sähkö- ja instrumenttiasentajat. Kokonaistyömäärä oli 130 000 tuntia.

Outokumpu on maailman johtava korkealuokkaisen ruostumattoman teräksen valmistaja. Outokumpu toimittaa myös ferrokromia kotimaisille ja ulkomaisille asiakkaille. Ruostumatonta terästä Outokumpu valmistaa Suomessa, Ruotsissa, Englannissa, Yhdysvalloissa ja Saksassa. Outokummulla on integraatioasteeltaan maailman edistynein ruostumattoman teräksen tuotantolaitos Torniossa, jossa myös ferrokromin valmistus tapahtuu.

Caverion ja Outokumpu ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään eri projektien ja päivittäisen kunnossapidon osalta. Ferrokromitehtaan laaja F3-projekti on esimerkki Caverionin ja Outokummun yhteistyöstä.

 

Haluaisitko kuulla lisää?

Jätä yhteydenottopyyntö

 

Katso myös

 

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin