Mittauspalvelut teollisuuden vaativiin tarpeisiin

Teollisuudessa mittaus- ja kartoitustarpeita ilmenee monessa eri tilanteessa. Laserkeilausten ja…

Teollisuudessa mittaus- ja kartoitustarpeita ilmenee monessa eri tilanteessa. Laserkeilausten ja drone-kartoitusten lisäksi mittauspalveluita hyödynnetään esimerkiksi tehdaskoordinaatistojen ja kiintopisteverkkojen luomiseen, seisokkien ja projektiasennusten asennusmerkkauksiin, laitteiden ja akselien linjauksiin sekä infrakohteiden tarkemittauksiin.

Ammattimaisesti toteutetut mittauspalvelut tuovat varmistavat vuosihuoltoseisokkien ja projektiasennuksien sujuvan toiminnan.

Asiantuntevat mittauspalvelut tuottavat keskenään yhteensopivia aineistoja

Sama tuotantoympäristö voi vaatia useampia erityyppisiä mittauksia. Tehdaskoordinaatiston ja kiintopisteverkon avulla voimme sitoa kaikki mittaus- ja kartoitusaineistot, kuten pistepilvet ja pintamallit, yhteiseen koordinaatistoon. Aineistot ovat keskenään yhteensopivia ja niiden hyödynnettävyys laajenee.

Esimerkiksi asennusmerkkaukset ja linjaukset vaativat mittaukselta äärimmäistä tarkkuutta. Näissä tilanteissa käytämme takymetrimittausta. Ulkokohteiden  sijaintien määritykset ja merkinnät, kuten infrakohteiden mittaukset, toteutamme puolestaan GNSS-satelliittimittauksella.

Koordinaatistojen luonti tapahtuu sekä GNSS- että takymetrimittauksin. Mittauksilla luodaan tehtaan alueelle ja kohteisiin tunnettuja kiintopisteitä, joiden sijainnit määritetään tarkasti. Näin voimme vaivattomasti sitoa kaikki tehdasalueella tapahtuvat mittaukset ja kartoitukset tehdaskoordinaatistoon.


Teollisuuden suunnitteluosaamisemme varmistaa, että mittaukset toteutetaan tarkoituksenmukaisesti. Ota yhteyttä, niin kerromme tarkemmin, miten mittauspalvelut ja kokonaispalvelumme helpottavat työpäiviäsi.

 
Anna Klemets
Anna Klemets
Liiketoiminnan kehityspäällikkö | Suunnittelu- ja asiantuntijapalvelut
 

Kysy lisää teollisuuden mittauspalveluista

Ota yhteyttä ja kerromme tarkemmin!

Katso myös

 

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

 

Selaa blogiamme