Erikoiskunnossapito ymmärtää tuulivoimaloiden tarpeet ja vaatimukset

Kumppanisi turvalaitteiden huollossa

Kumppanisi turvalaitteiden huollossa

 

Tuulivoimalat ovat erittäin teknisiä laitteistoja, jotka vaativat paljon huomiota ja huoltoa, jotta ne tuottaisivat mahdollisimman paljon energiaa koko laitoksen elinkaaren ajan. Valmistajasta riippumatta tuulivoimalat vaativat vuosittain korjaavaa ja ennaltaehkäisevää huoltoa sekä korjauksia. Tuulivoimaloissa on paljon turvalaitteita, joihin liittyy myös omat vaatimuksensa. Jotta tuulivoima olisi turvallista omistajilleen, kehittäjilleen ja turbiinien parissa työskenteleville ihmisille, on huolehdittava huoltohisseistä, tikkaista, palosammuttimista, puhumattakaan teknikoista, joilla on henkilökohtaiset suojavarusteet, jotka on tarkastettava ja joiden käytön on oltava turvallista. 

Caverionin sertifioitu ja kokenut tiimi huolehtii tuulivoimaloiden kriittisten turvalaitteiden, kuten nasellin huoltonosturin, huoltohissin ja -tikkaiden sekä turvakaiteen vuosittaisesta huollosta ja korjauksista. Asiantuntijoillamme on korkeaa ammattitaitoa ja pätevyyttä, ja heillä on vahva tausta tuuliturbiinien suunnittelusta, valmistuksesta ja kunnossapidosta, minkä ansiosta ymmärrämme tarpeesi ja vaatimuksesi. Henkilönsuojainten ja palosammuttimien tarkastukset kuuluvat myös asiantuntemukseemme. Tarjoamme varaosia tuulivoimalaanne, mikä tuo aika- ja kustannussäästöjä, sillä korjaukset voidaan tehdä samalla käynnillä. Vuosien varrella meistä on tullut suuri toimija tuulivoimaloiden turvalaitteiden huollossa Suomessa ja Ruotsissa.

Laajan verkostomme ansiosta pystymme toteuttamaan kaikki tarvittavat palvelut kustannustehokkaasti, mikä tuottaa sinulle suurta lisäarvoa. Tavoitteena on maksimoida tuulipuistojen energiantuotanto ja minimoida huoltokustannukset, mikä lisää kannattavuuttasi koko tuulipuiston elinkaaren ajan. Tämän varmistamiseksi tarjoamme korkeinta palvelutasoa kaikissa osallistumisen vaiheissa.

Wind Turbine sunset summer banner.jpg

Tuulivoimaloiden huoltohissien vuosihuollot, korjaukset ja varaosapalvelut

Tuulivoimalan huoltohissin luotettava ja turvallinen käyttö mahdollistaa muiden turbiinissa tehtävien huoltotoimenpiteiden sujuvan suorittamisen ja vähentää siten tuotantotappioita. Suorittamalla huoltopalvelut vuosittain valmistajan suositusten mukaisesti varmistat hissin turvallisen käytön ja pidät hissin käyttövalmiina. Tuulivoimalan huoltohissi on osa voimalaa, joten huoltohenkilöstöllä on oltava kokemusta ja sertifioitu pätevyys tältä erityisalalta.

Caverion tarjoaa vuosittaiset huolto-, korjaus- ja varaosapalvelut tuulivoimaloiden huoltohisseille ja tikkaille, joissa on putoamissuojausjärjestelmä. Tiimillämme on usean vuoden kokemus valmistajan ohjeiden mukaisten vuositarkastusten ja huoltojen suorittamisesta. Nämä tiimit työskentelevät itsenäisesti, ja heillä on kokemusta erilaisista tuulivoimaloista. Tämä vapauttaa alkuperäisen laitevalmistajan henkilöstön muihin tehtäviin ja auttaa huoltotoimien suunnittelussa.

Meillä on hyvä varaosavarasto kotitukikohdassamme ja huoltoautoissa. Tämä tuo kustannussäästöjä, koska tarkastuksessa havaitut viat voidaan korjata samalla käynnillä. Tämä vähentää matkoihin liittyviä kustannuksia ja huoltohissi on nopeammin taas käytössä.

  • Varmistaa muiden huoltotoimien sujuvuuden, jolloin tuotantotappiot vähenevät
  • Suuri varaosavarastomme säästää aikaa ja rahaa, sillä löydetyt viat voidaan korjata välittömästi
  • OEM henkilöstö käytettävissä muihin toimintoihin
Special Maintenance PPE Inspection.jpg

Henkilösuojainten vuosittaiset tarkastukset

Asianmukaisesti koulutetun, pätevän henkilön on tarkastettava henkilönsuojaimet vuosittain. Tarkastamalla välineet varmistat työntekijöidesi turvallisuuden. Caverionin sertifioidut asiantuntijat tekevät tarkastukset työmaalla tai asiakkaan luona.

  • Vuosittaiset henkilösuojainten tarkastukset pitävät työntekijäsi turvassa
  • Tarkastamme laitteesi paikan päällä, joten säästät rahaa
  • Autamme sinua pitämään suojavarusteesi hyvässä kunnossa

Palosammuttimien tarkastus- ja uusimispalvelut

Sammuttimien tarkastuksia Suomessa voi tehdä vain Tukesin hyväksymä sammutinliike. Toimistolla on oltava myös sertifioitu vastuuhenkilö. Sammuttimien tarkastukset ja huolto on kuvattu tarkemmin sisäasiainministeriön asetuksessa SMa (917/2005).

Caverionin kokenut ja sertifioitu tiimi suorittaa sammuttimien tarkastukset paikan päällä turbiinin sisällä. Näin sinun ei tarvitse kantaa sammuttimia pois turbiinilta saatika tuoda tilalle vaihtopulloja, sillä pullot voivat vaurioitua siirrettäessä toiseen paikkaan. Sammutinpulloille tehdään myös painetestaus 10 vuoden välein. Jos sinulla on vaihtopulloja, kustannukset ovat kaksinkertaiset.

Caverionin palvelun avulla voit alentaa kustannuksia yhdistämällä sammuttimien tarkastukset ja uusimisen tuuliturbiinien huoltohissin ja nasellin huoltonosturin huoltoon ja korjauksiin.

Ollaan yhteydessä

 
Marko Korkeamaa
Marko Korkeamaa
Yksikön päällikkö, Special Maintenance, Caverion Industria