Envac on nykyaikainen ja ekologinen ratkaisu jätehuoltoon

Kestävä asuminen vaatii ympäristön kannalta kestäviä jätteenkeräys- ja kierrätysratkaisuja, joilla…

Kestävä asuminen vaatii ympäristön kannalta kestäviä jätteenkeräys- ja kierrätysratkaisuja, joilla on vaikutusta myös ihmisten arkeen ja asumismukavuuteen.

 

Ekologinen jätteen putkikeräysjärjestelmä Envac tuo edistyksellisen teknologian jätehuoltoon. Ei enää perinteisiä jäteastioita pihapiirissä eikä roska-autoliikennettä pihoilla. Envac on ekologinen jätteenkeräysjärjestelmä, jossa jätteet imaistaan automaattisesti alipaineella maanalaista putkistoa pitkin keräysasemalle. Keräysasemalta jätteet kuljetetaan hyödynnettäväksi uudelleen kierrätettävänä raaka-aineena, poltettavana energiana tai biokaasuna. Järjestelmää on helppo käyttää, se on turvallinen ja hajuton.

Ota yhteyttä

 

Miten Envac-jätteenkeräysjärjestelmä toimii?

Envac-järjestelmä koostuu keräyspisteistä, siirtoputkistosta ja keräysasemasta. Keräyspisteet voidaan sijoittaa joko sisälle tai ulos, ja ne voidaan integroida rakennusten seiniin, tai sijoittaa rakennusten pihoille, missä ne voidaan tarvittaessa maisemoida lähes huomaamattomiksi tai haluttaessa näkyviksi taiteellisiksi elementeiksi.. Asukkaat lajittelevat jätteet asianmukaisella tavalla – sekajäte, biojäte ja paperi, kartonki ja muovipakkaukset – ja vievät ne oikeaan keräyspisteeseen. Putkistoa pitkin jätteet siirtyvät keräysasemalta oikeisiin jätekontteihinsa, jotka kuljetetaan jatkokäsittelyyn.

Jätteet menevät jo putkeen Espoon Suurpellossa sekä Helsingin Jätkäsaaressa ja Kalasatamassa

Ensimmäinen asuinalueen kattava järjestelmä otettiin käyttöön Espoon Suurpellossa lokakuussa 2010. Järjestelmää rakennetaan edelleen sitä mukaa, kun alueen rakentaminen etenee. Helsingin Kalasataman ja Jätkäsaaren jätteenkeräysjärjestelmien ensimmäiset vaiheet otettiin käyttöön vuoden 2014 alussa ja niiden rakentaminen etenee alueen rakentamisen edetessä. Caverion vastaa Envac-järjestelmien suunnittelusta ja asennuksesta sekä niiden etähallinnasta koko elinkaaren ajan. 

Lue lisää Espoon ja Helsingin jätteenkeräysjärjestelmistä

 

Jätteenkeräysjärjestelmän toimitus elinkaarihankkeena

Envac-jätteenkeräysjärjestelmän avulla voidaan luoda siisti, viihtyisä ja tehokas ympäristö asuintaloihin, toimitiloihin, kauppakeskuksiin, sairaaloihin tai esimerkiksi lentokentille. Järjestelmän käyttö- ja ylläpitokustannukset ovat myös perinteistä keräilytekniikkaa edullisemmat.

Toimituksemme sisältää:

  • Toteutettavuustutkimuksen
  • Suunnittelun
  • Asennuksen
  • Käyttö- ja ylläpitopalvelun

Järjestelmän valvonta ja ohjaus voidaan kytkeä 24/7-etähallintaamme.

 

Jätteenkeräysjärjestelmä edistää kierrätystä fiksulla ja kestävällä tavalla

Jätteenkeräysjärjestelmät edistävät jätteen lajittelua ja kierrätystä. Kotona tapahtuva lajittelu on toimivan kierrätyksen lähtökohta. Kun jätteet lajitellaan jo syntypisteessä putkikeräyksen jätelajien mukaan, kierrätys on vaivattomampaa.

On aika tehdä valintoja kohti kestävämpiä ja ympäristöä säästäviä ratkaisuja. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä!

Katso myös

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin

Lue lisää