YIT_Tehcnopolis.jpg
25.01.2024 Sijoittajauutinen

Caverion toimittaa talotekniikan ja teknisiä järjestelmiä Technopoliksen uudishankkeeseen Espoon Otaniemessä

Caverion on sopinut YIT:n kanssa talotekniikan ja teknisten järjestelmien toteutuksesta Technopoliksen Otaniemen uudishankkeeseen. Rakennus tulee Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n käyttöön.

Kampuskiinteistö Innopoli 4 sekä siihen liittyvät ulkoalueet rakennetaan vaiheittain. Nyt toteutettava tutkimusrakennus on kokonaisuuden kolmas vaihe, ja se liitetään jo käytössä olevaan kiinteistöön. YIT Suomi vastaa laajuudeltaan noin 7 900 bruttoneliömetriä olevan tutkimusrakennuksen rakentamisesta.

Caverion vastaa rakennuksen talotekniikasta sekä kiinteistöautomaatiosta. Caverionin toteutukseen sisältyy myös kylmähuoneiden kylmäjärjestelmät sekä erikoistekniikoita, kuten kaasu, hydrauliikka, tutkimussähkö ja vetokaappiautomaatio.  

"Olemme toteuttaneet viime vuosina hyvällä ja sujuvalla yhteistyöllä Caverionin kanssa useita kohteita, – muun muassa kouluja sekä toimistoja. Nyt rakennettava Technopoliksen hanke on luonteva jatkumo yhteistyöllemme. Aiemmissa hankkeissa luodut toimintamallit luovat erinomaisen pohjan myös taloteknisesti haastavan tutkimusrakennuksen onnistuneeseen ja sujuvaan toteutukseen", sanoo Toimitilarakentaminen-yksikön johtaja Matti Sarikkola YIT:stä.

”Olemme iloisia, että voimme yhteistyössä YIT:n kanssa toteuttaa tämän monipuolisen ja teknisesti vaativan kohteen. Uskon, että kokemuksemme mittavista hankkeista antaa meille hyvät edellytykset toteuttaa tuleville käyttäjille viihtyisät ja toimintaa hyvin palvelevat tilat ”, sanoo Caverion Suomen ja Baltian divisioonajohtaja Ville Tamminen.

Energiaviisaita ratkaisuja kampukselle

Laajennus käsittää kahdeksan kerrosta sekä matalamman tutkimushallisiiven. Kiinteistöön tulee laboratoriotilaa ja siihen liittyviä toimintoja sekä vaativia erityistiloja.

Osa kiinteistön energiasta tuotetaan katolle asennetavilla aurinkosähköpaneeleilla ja nyt toteutettavalle osuudelle haetaan LEED Gold -tason ympäristösertifikaattia.

Innopoli 4 on kolmesta rakennuksesta koostuva Technopoliksen Otaniemen kampukseen kuuluva kiinteistö. Ensimmäinen vaihe valmistui vuonna 2020, toinen vaihe vuonna 2023 ja nyt toteutettava kiinteistön kolmas vaihe valmistuu vuonna 2025. Uudet tilat tarjoavat modernin työympäristön lähes 900:lle VTT:läiselle.

Lue lisää palveluistamme rakentamiseen

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätiedot: Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi Oy, +358 50 390 0941, kirsi.hemmila@caverion.com Matti Sarikkola, johtaja, Toimitilarakentaminen-yksikkö, YIT, puh. 040 519 5676, matti.sarikkola@yit.fi
Tilaa tiedotteet: