Technician outside on substation field.jpg
10.07.2023 Sijoittajauutinen

Caverionille Fingridin voimajohtokokonaisuuden uusiminen Siikajoen alueella - parantaa sähköverkon kapasiteettia vihreässä siirtymässä

Caverion on allekirjoittanut sopimuksen voimajohtojen uusimisesta. Hankkeessa uusitaan noin 27 km pituinen 110 kV:n voimajohto Siikajoen ja Limingan Sorsaraivion välille. Lisäksi rakennetaan uusi noin 10 km pituinen 2 x 110 kV voimajohto Siikajoen ja Olkijärven välille. Hankekokonaisuus lisää sähkön siirtokapasiteettia ja parantaa verkon käyttövarmuutta.

Siikajoen sähköasemalle on tulossa noin 600 megawattia uutta tuulivoimatuotantoa ja tuotannon siirtäminen edellyttää 110 kV:n kantaverkon vahvistamista.

"Mittavat tuulivoimainvestoinnit Suomessa vaativat kantaverkolta paljon kapasiteettia. Osa voimajohtolinjoista vaatii uusimista ja myös uusia voimalinjoja on rakennettava. Siikajoen sähköasemalta lähtevä voimajohto-osuus vaatii vahvistamista ja osuus uusitaan kaksi kertaa vahvemmalla voimajohdolla ja samalla vanhat puupylväät uusitaan teräspylväillä", kertoo Rami Isomäki, projektipäällikkö, Fingrid Oyj.

"Vahvana energia-alan toimijana Caverion on monipuolisesti mukana sähköntuotannon infrastruktuurin rakentamisessa ja käynnissä olevassa energiamurroksessa. Voimajohtorakentamisen ammattilaisemme jatkavat vahvaa yhteistyötään Suomen kantaverkoista vastaavan Fingridin kanssa. On ilo olla asiakkaan luottamuksen arvoinen näissä hankkeissa", toteaa Elina Engman, divisioonajohtaja, Caverion Teollisuus.

Urakan arvo on noin 7 milj. euroa ja se on valmis syksyyn 2024 mennessä.

Lue lisää palveluistamme

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja:   Elina Engman, Caverion Teollisuus, divisioonajohtaja, elina.engman@caverion.com, puh. 050 351 4673
Tilaa tiedotteet: