Technician at substation field.jpg
03.07.2023 Sijoittajauutinen

Caverion toteuttaa Fingridin sähköaseman laajennuksen Siuntiossa – pääkaupunkiseudun sähkönsaantiin lisää varmuutta sähkönkulutuksen kasvaessa

Fingrid on valinnut Caverionin toteuttamaan Siuntion sähköasemaprojektia, joka parantaa sähköverkon käyttövarmuutta alueella. Projektissa laajennetaan Kopulan nykyistä 400/110 kV sähköaseman 110 kV kytkinkenttää. Lisäksi Kopulan 110 kV:n kytkinkentällä tehdään merkittäviä muutoksia nykyisiin kenttärakenteisiin. Myös sähköaseman koko suojaus- ja automaatiojärjestelmä uusitaan, ja asemalle rakennetaan uusi valvomorakennus.

"Rakennamme, uusimme ja laajennamme pääkaupunkiseudulla sähköasemia, ja näillä toimenpiteillä turvaamme luotettavaa sähkönsaantia. Projekti on tärkeä myös Microsoftin Vihdin datakeskukselle, sillä se liitetään kolmella 110 kV:n yhteydellä Kopulan sähköasemalle", sanoo Ville-Petteri Haljala, projektipäällikkö, Fingrid Oyj.

"Laajensimme osaamistamme ostamalla TM Voima -yhtiöiden sähköasema- ja voimajohtoliiketoiminnan, ja olemme ylpeitä voidessamme tarjota vankkaa projektiosaamistamme Suomen kantaverkosta vastaavalle Fingridille. Sähkönsaannin turvaaminen ja sähkön turvallinen jakelu ovat osa yhteiskunnan kriittisiä toimintoja, missä haluamme kokemuksellamme olla mukana", kertoo Elina Engman, divisioonajohtaja, Caverion Teollisuus.

Urakan arvo on noin 10 milj. euroa. Projekti alkaa heinäkuussa 2023 ja päättyy tammikuussa 2026.

Lue lisää palveluistamme

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja:   Elina Engman, Caverion Teollisuus, divisioonajohtaja, elina.engman@caverion.com, puh. 050 351 4673
Tilaa tiedotteet: