Kiwa Inspecta.jpg
29.06.2023 Sijoittajauutinen

Caverion kasvaa asiantuntijapalveluissa ostamalla Kiwa Inspectalta liiketoimintaa

Caverion täydentää kiinteistöjen asiantuntijapalveluitaan ja ostaa liiketoimintakaupalla Inspecta Oy:ltä kiinteistöjen ja rakenteiden tutkimus- ja konsultointipalvelut. Liiketoimintakaupan toteutumisen yhteydessä Caverion Suomi Oy:n palvelukseen siirtyy ns. vanhoina työntekijöinä 50 Kiwa Inspectan asiantuntijaa. Kaupan toteutuminen edellyttää viranomaishyväksyntää, jota odotetaan syksyn aikana.

"Kiinteistöjen ja rakenteiden asiantuntijapalvelut ovat olleet kiinteä osa Kiwa Inspectan liiketoimintaa vuodesta 2014. Kiwa-konsernin nykyinen strategia perustuu kasvulle TIC-liiketoiminnan keskiössä (Testing, Inspection, Certification), johon KIRA-palveluiden liiketoimintayksiköstä luopuminen perustuu", kertoo Kiwa Inspectan maajohtaja Jussi Ojanen.

"Henkilöstömme osaaminen ja asiantuntijuus siirtyvät jatkossa vahvistamaan yhden Suomen johtavan kiinteistöalan toimijan palveluverkostoa, mistä voimme iloita", Ojanen jatkaa.

Kiwa Inspectan Kiinteistöt ja rakenteet (KIRA) -liiketoiminnan asiantuntijapalvelut tarjoavat muun muassa erilaisia kiinteistöjen rakenteiden ja taloteknisten järjestelmien kuntoarvioita, sisäilman kuntotutkimuksia sekä hankesuunnittelua, projektinjohtoa ja valvontaa.  

Ostettava liiketoiminta on keskittynyt Suomessa kahdeksalle paikkakunnalle: Oulu, Vantaa, Tampere, Turku, Seinäjoki, Rovaniemi, Lahti ja Jyväskylä.

"Rakennettuun ympäristöön kohdistuvat vaatimukset lisääntyvät, ja kiinteistöjen elinkaaren aikaisten asiantuntijapalveluiden merkitys kasvaa yhä kiihtyvällä tahdilla. Tämä ostettava liiketoiminta tukee Caverionin kestävän kasvun strategiaa ja jatkossa laajentaa kiinteistöjohtamisen palveluita asiakkaillemme valtakunnallisesti. Odotamme innolla, että pääsemme toivottamaan uudet caverimme lämpimästi tervetulleiksi joukkoomme", sanoo Caverion Suomen ja Baltian divisioonajohtaja Ville Tamminen.

Kiwa on riippumaton, puolueeton ja yksi maailman johtavista testaus-, tarkastus- ja sertifiointitoimijoista. Kiwa on turvallisuuden, vastuullisuuden sekä teknisen ja toiminnallisen vaatimustenmukaisuuden varmistaja. Suomessa Kiwalla on yli 700 asiantuntijaa eri puolella maata. Yhtiö on osa maailmanlaajuista SHV-yritysperhettä.

Lue lisää Caverionin kiinteistöjohtamisen palveluista

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätiedot: Laura Karotie, liiketoimintajohtaja, Kiinteistöjohtamisen palvelut, Caverion Suomi Oy, laura.karotie@caverion.com, puh. +358 50 326 9314 Mikko S. Törmänen, liiketoimintajohtaja, Kiwa Suomi, Inspecta Oy, mikko.s.tormanen@kiwa.com, puh. +358 50 381 4829
Tilaa tiedotteet: