Hudiksvall-hospital.png
22.11.2022 Sijoittajauutinen

Energiatehokkuus keskiössä: Caverion ja Peab sopimukseen Hudiksvallin sairaalan modernisointiprojektista Ruotsissa

Caverion on allekirjoittanut Peabin kanssa sopimuksen taloteknisestä projektista Hudiksvallin sairaalaan Keski-Ruotsissa. Sopimus kattaa lämmitys-, jäähdytys-, ilmanvaihto- ja lääkinnällisiin kaasuihin liittyvien ratkaisujen suunnittelun ja toteutuksen sekä uuden teknisen rakennuksen rakentamisen. Tekninen rakennus toimittaa sairaalaan sähköä, lääkinnällisiä kaasuja, lämmitystä ja jäähdytystä.

Caverionilla on laajaa kokemusta terveydenhuoltosektorilta ja korkeiden vaatimusten täyttämisestä sairaalaympäristössä. Tässä hankkeessa pääpainoalueina ovat operatiivinen turvallisuus sekä myös sairaalan energiatehokkuuden tarkastelu.

"Energiatehokkuuden parantaminen sopii hyvin ympäristötavoitteisiimme ja pitkän aikavälin kestävyystyöhön, joka on olennainen osa kaikkia toimintojamme", sanoo Camilla Pihlqvist, Gävleborgin seudun projektipäällikkö.

"Caverionin kattavien ratkaisujen avulla mahdollistamme energiakierron, jossa suunnitellut säästöt ja kestävä kehitys ovat keskiössä. Ratkaisu edustaa parasta teknologiaa ja perustuu viidennen sukupolven kaukolämpöön, jolla voidaan saavuttaa 2000 MWh:n säästöt vuodessa. Tämä vastaa noin 130 keskikokoisen omakotitalon sähkönsaantia vuosittain”, sanoo Johan Tundal, Hälsingland-Gävleborgin aluepäällikkö, Caverion.

Caverion toimii tässä hankkeessa Peabin alihankkijana, joka on allekirjoittanut pääurakkasopimuksen Gävleborgin aluehallinnon kanssa. Hudiksvallin sairaala on yksi maakunnan kuudesta sairaalasta ja toinen maakunnan kahdesta päivystyssairaalasta.

Lue lisää:

Näin syntyy energiaviisaus

Tutustu Caverion Smart Cityyn

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Erika Björnesparr, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Caverion Ruotsi, erika.a.bjornesparr@caverion.com, puh. +46 73 050 92 85
Tilaa tiedotteet: