Caverion-sustainability-web.jpg
14.02.2022 Sijoittajauutinen

Caverion sitoutuu Science Based Targets -aloitteeseen – kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa

Caverion sitoutuu Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi), joka ajaa kunnianhimoisia ilmastotekoja. SBTi auttaa yrityksiä asettamaan tieteeseen perustuvia päästövähennystavoitteita, jotka ovat linjassa Pariisin sopimuksen ja globaalin 1,5 asteen ilmastotavoitteen kanssa.

​​​Caverionin toiminnan tarkoituksena on mahdollistaa suorituskykyä ja ihmisten hyvinvointia rakennetussa ympäristössä. ”Kestävä kehitys on Caverionille yksi keskeisistä strategisista teemoista. Työskentelemme jatkuvasti asiakkaidemme ja toimittajiemme kanssa kehittääksemme älykkäitä ja kestäviä ratkaisuja rakennuksiin, teollisuuteen ja infrastruktuuriin. Liittymällä SBT-aloitteeseen tavoitteenamme on vähentää omaa hiilijalanjälkeämme ilmastotieteen mukaisesti. Saavutamme tämän suunnittelemalla ja toteuttamalla konkreettisia toimenpiteitä arvoketjuumme, esimerkiksi materiaalihankintoihin ja autokantaan”, sanoo Jacob Götzsche, Caverion Oyj:n toimitusjohtaja.

Caverionin kestävän kehityksen ympäristötavoitteille tehdään jatkossa SBT-organisaation toimesta tieteeseen perustuva validointi. Caverion on jo aiemmin asettanut tavoitteen luoda ratkaisuillaan kestävää vaikutusta siten, että yhtiön positiivinen hiilikädenjälki on 10 kertaa suurempi kuin sen hiilijalanjälki (Scope 1-2) vuoteen 2030 mennessä. Jo vuonna 2021 Caverionin kädenjälki oli tuplasti isompi kuin sen jalanjälki.

Tieteeseen pohjautuvat tavoitteet tarjoavat yhtiöille selkeästi määritellyn reitin kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi, ilmastonmuutoksen pahimpien vaikutusten ehkäisemiseksi ja kestävän liiketoimintakasvun tukemiseksi. SBT-hankkeessa on maailmanlaajuisesti mukana jo yli 2 000 yritystä.

Lue lisää Caverionin kestävästä kehityksestä

Lue lisää SBTi:sta (englanniksi)

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Juha Mennander,  Adviser to the President and CEO, puh. +467 065 21203, juha.mennander@caverion.com
Tilaa tiedotteet: