Atria-2020.jpg © Atria
09.11.2021 Sijoittajauutinen

Caverionille merkittävä toimitus elintarviketeollisuuteen – Atria laajentaa tehdastaan Nurmossa

Caverion toteuttaa Atrian Nurmon siipikarjatehtaan laajennuksen talotekniset putkistot sekä tuotantotilojen kylmäliuosputkistot. Atria Siipikarja 2024 -hanke on Atrian historian suurin investointi, joka kokonaisarvo on 155 miljoonaa euroa.

”Valitsimme Caverionin urakoitsijaksi, sillä halusimme toteutukseen mukaan kumppanin, jonka luotettavuus on todettu aikaisemmissa isoissa hankkeissa”, sanoo Atria Suomen tekninen johtaja Reijo Äijö.

Tehdaslaajennuksen talotekniset putkistot koostuvat jäähdytyksestä, käyttövedestä, viemäröinnistä, paineilmasta, painepesusta ja osittain lämmityksestä. Tehtaan tuotantotilat jäähdytetään kylmäliuoksella. Laitteiden kokonaistoimitukseen kuuluvat lämmönvaihtimet, putket, pumput, venttiilit ja puhaltimet laitteistoineen.

”Olemme iloisia, että voimme olla mukana tässä Atrian merkittävässä hankkeessa edistämässä ympäristöystävällistä ruokatuotantoa. Kiinnitämme omassa toiminnassamme erityistä huomiota materiaalien tehokkaaseen käyttöön ja kierrättämiseen”, toteaa Caverion Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen.

Siipikarja 2024 -hankkeeseen kuuluvan uuden tehdasrakennuksen kokonaispinta-ala on noin 36 000 neliömetriä ja tehtaaseen rakennetaan teurastus-, leikkuu- ja pakkausprosessit. Uuden investoinnin myötä Atria Suomen siipikarjan tuotantokapasiteetti lisääntyy noin 40 %. Uusi tuotantoteknologia on aiempaa ympäristöystävällisempää ja Atria pystyy vähentämään tuotantoprosessin aiheuttamaa ruokahävikkiä. Maanrakennustyöt on aloitettu keväällä 2021 ja koko hankkeen on määrä valmistua vuoden 2024 aikana.

Lue lisää Caverionin palveluista teollisuuden kiinteistöihin ja tuotantoon: 

https://www.caverion.fi/katalogi/palvelut/tekniset-asennukset/

https://www.caverion.fi/katalogi/palvelut/teollisuuden-projektiasennukset/

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätiedot: Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi Oy, puh. 050 390 0941, kirsi.hemmila(at)caverion.com Marja Latvatalo, viestintäpäällikkö, Atria Suomi Oy, puh. 0400 777 874, marja.latvatalo(at)atria.com
Tilaa tiedotteet: