Kiruna-new police station-copyright STARK Arkitekter.jpg © STARK Arkitekter
25.05.2021 Sijoittajauutinen

Caverion osallistuu Kiirunan jättimuuttoon – LKAB rakennuttaa uutta poliisiasemaa

Kiirunan kunnassa Pohjois-Ruotsissa on käynnissä historiallinen muutos, kun kaupungin keskusta muuttaa noin kolme kilometriä itään. Kaivosyhtiö LKAB:n rautamalmikaivoksen käyttöön tarvitaan lisää maata, joten noin 20 keskustan rakennusta siirretään uuteen sijaintiin. Lisäksi rakenteilla on uusia kiinteistöjä, kuten Kiirunan poliisiasema.

Kiirunan uuteen keskustaan nouseva poliisiasema luokitellaan ruotsalaisen Miljöbyggnad-sertifikaatin hopeatasolle. Kohteen rakennustöistä vastaava Peab on valinnut taloteknisten ratkaisujen kumppanikseen Caverionin, joka toteuttaa rakennusautomaation olosuhteiden säätelyyn sekä paloturvallisuusratkaisut, jäähdytyksen, sähköistyksen, ilmanvaihdon ja lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmät.“Kiirunan urbaani transformaatio on kiinnostavaa ja haastavaa, ja olemme ylpeitä osallistumisestamme siihen. Tässä projektissa rakennamme poliisiviranomaiselle modernit tilat eri toimintoihin. Meille on rohkaisevaa, että asennustöissä on Caverionin kaltainen iso kumppani”, sanoo Susanne Hallberg, Peabin aluepäällikkö.

“Kestävien ja älykkäiden ympäristöjen rakentaminen on osa työtämme joka päivä, mutta harvoin olemme mukana kaupungin siirtämisessä. Kiirunan muutos on poikkeuksellinen, jopa maailmanlaajuisesti tarkasteltuna, ja työntekijämme ovat innoissaan osallisuudestamme. Työskentelemme pitkäaikaisen kumppanimme Peabin rinnalla toteuttaaksemme turvalliset ja modernit toimitilat paikalliselle viranomaiselle. On mukavaa toteuttaa myös moderni rakennusautomaatio kohteeseen – Caverionin kiinteistöhallintajärjestelmä luo synergioita talotekniikkajärjestelmien välillä ja mahdollistaa energiatehokkaat kiinteistöt ja niiden jalanjäljen kestävän kehityksen mukaisesti”, sanoo Juha Mennander, Caverionin Ruotsin divisioonajohtaja.

Kiirunan kaupungin historiallisen muutoksen myötä noin 6000 kaupungin 19 000 asukkaasta joutuu muuttamaan. Kaupungin muutos on välttämätön, jotta valtio-omisteinen kaivosyhtiö LKAB saa lisää tilaa rautamalmikaivokselleen. Vuoteen 2035 mennessä kaupungin nykyinen keskusta on maan tasalla ja uusi keskusta on otettu käyttöön.

Projektin kehittäjä on LKAB ja rakennusyhtiönä Peab. Uuden nelikerroksisen poliisiasema valmistuu ja luovutetaan loppuasiakkaalle Samhällsbyggnadsbolaget I Norden AB (SBB) keväällä 2023.

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Erika Björnesparr, Head of Marketing and communications, Caverion Ruotsi, puh. +46 73 050 92 85, erika.a.bjornesparr@caverion.com
Tilaa tiedotteet: