Tulli-caas-pilottikuva_akuhayrynen.jpg
10.09.2021 Artikkeli

Caverion mukana tullin pilottiprojektissa Kivilompolon rajanylityspaikalla – Älykäs teknologia turvaa ja tehostaa tavarakuljetusten rajanylityksiä

 
 
Tulli on aloittanut pilottiprojektin tavaraliikenteen rajanylityksen automatisoimiseksi Suomen ja Norjan rajalla. Pilotin tavoitteena on sujuvoittaa kaupallisen liikenteen rajanylityksiä.
Pilottiprojekti toteutetaan Kivilompolon rajanylityspaikalla Leppäjärvellä, ja se kestää arviolta loppuvuoteen 2021 asti. Pilotissa kokeillaan uusia teknisiä ratkaisuja, joiden avulla voidaan tuottaa toimivia malleja tulevaisuuden logistiikkaratkaisuiksi. 

Kokeilussa on uudenlaisia, logistiikan digitalisointiin tähtääviä ratkaisuja tiedonkulkuun, kuljetuksen tietojen tunnistamiseen sekä nopeutettuun rajanylitykseen. Niitä testataan Norjasta Suomeen passitusmenettelyssä saapuvissa kuljetuksissa. Älykkäät teknologiat mahdollistavat tavaran turvallisen liikkumisen ja tehokkaan rajanylityksen.”Arvostamme tulliviranomaisten luottamusta meihin turvallisuusratkaisuiden toimittajana. Kaikilla osapuolilla on tahtotila tuottaa toimivia ratkaisuja liikenteen sujuvoittamiseksi ja turvaamiseksi. Lisäksi on ilo tehdä hyvää yhteistyötä pilotin eri osapuolten kanssa,” kiittelee Caverion Suomen turvallisuusratkaisuista vastaava Jussi Aaltojärvi.

Tutustu pilottiin tarkemmin Suomen tullin tiedotteessa

Lisätietoa Caverionin roolista antaa Jussi Aaltojärvi, puh. 040 519 5749, jussi.aaltojarvi@caverion.com

Kuva: Aku Häyrynen/Tulli

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

  Lisätietoja: Jussi Aaltojärvi, liiketoimintapäällikkö, Caverion Suomi, puh. 040 519 5749, jussi.aaltojarvi@caverion.com
Tilaa tiedotteet: