Jetitek on nyt Caverion Suomi.jpg
27.03.2020 Sijoittajauutinen

Ruotsalainen Nordanstigin kunta jatkaa kumppanuutta Caverionin kanssa saavuttaakseen huomattavia energiansäästöjä

Nordanstigin kunta ja sen kiinteistöyhtiö Nordanstig Bostäder AB jatkavat kumppanuuttaan Caverionin kanssa energiansäästöhankkeessa (Energy Performance Contracting, EPC). Sopimus kattaa kunnan rakennuskannan ja 15 miljoonan euron investoinnin neljän vuoden aikana. Hankkeen myötä kunta ottaa suuren askeleen huolto- ja kunnossapitokulujensa alentamisessa ja vaativampien energia- ja ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

”Hanke on mittava investointi - kaikkien kiinteistöjemme käyttäjien työympäristöön. Samalla panostamme merkittävästi tulevaisuuden energia- ja ilmastotavoitteiden saavuttamiseen. Energia- sekä huolto- ja kunnossapitokustannuksemme laskevat, mikä on erittäin hyvä asia ja tuottoa investoinnillemme. Neljän vuoden aikana hanke luo kuntaan myös monia uusia työpaikkoja”, sanoo Ola Wigg, kunnanvaltuuston puheenjohtaja.

Energiansäästöhanke on pitkäaikainen sopimus, jossa erilaiset kunnan energiatehokkuutta lisäävät toimet ja investoinnit rahoitetaan energiakustannusten säästöillä. Nyt käynnistyvä toteutusvaihe jatkaa Caverionin vuonna 2019 toteuttamaa energia-analyysia. Hanke Nordanstigin kunnassa sisältää kattavan määrän erilaisten talotekniikkaratkaisujen asennusta sekä huolto- ja kunnossapitotoimenpiteitä, mikä laskee kunnan energiankulutuksen Caverionin takaamaan tavoitetasoon.

”Kaupunkialueiden kestävälle kehitykselle ja planeettamme tulevaisuudelle on keskeistä energiatehokkuuden parantaminen ja päästöjen vähentäminen. Tämän hankkeen myötä Nordanstig on Ruotsin kunnista kestävän kehityksen eturintamassa. Onnistuaksemme hankkeessa ja asiakkaan energia- ja kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa, me Caverionilla yhdistämme asiantuntemuksemme energiaprojektien hallinnasta kattavaan asennusosaamiseemme ja -resursseihimme sekä läheiseen yhteistyöhön kunnan asiantuntijoiden kanssa”, sanoo Juha Mennander, divisioonajohtaja, Caverion Ruotsi.

Toteutusvaihe käynnistyy huhtikuussa, ja sen odotetaan valmistuvan vuoteen 2023 mennessä.

Caverion on toteuttanut useita EPC-hankkeita Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa.

Caverionille Nordanstigin kunta ja Nordanstig Bostäder AB kuuluvat julkisen sektorin asiakkassegmenttiin. Lue lisää palveluistamme julkiselle sektorille.

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoa: Erika Björnesparr, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Caverion Ruotsi, puh. +467 3050 9285, erika.a.bjornesparr@caverion.com
Tilaa tiedotteet: