Aussenansicht_Uniklinik Heidelberg_Thilo Ross.jpg
14.10.2020 Lehdistötiedote

Heidelbergin sairaalan uusissa leikkaussaleissa on pian valmius operoida – tukena huippuluokan kiinteistöautomaatio

Heidelbergin yliopistollinen sairaala Saksassa on loppusuoralla uuden, leikkaushoitoon keskittyvän sairaalakiinteistön kanssa. Pääurakoitsijana hankkeessa on julkinen organisaatio Landesbetrieb Vermögen und Bau Baden-Württemberg (VB-BW). Caverion on toteuttanut huippuluokan kiinteistöautomaatioratkaisua kohteeseen vuodesta 2016.

”Automaatioteknologian saatavuus on meille erityisen tärkeää – vain sen avulla voimme varmistaa optimaaliset olosuhteet potilaille ja henkilökunnalle kaiken aikaa. Erityishaasteena oli myös kiinteistön yhdistämineen ulkoiseen valvontajärjestelmään”, sanoo Gunnar Kirrmann, VB-BW:n projektipäällikkö.

Viidestä osasta rakentuva sairaalakiinteistö on yksi viime vuosien suurimmista julkisista rakennusprojekteista Baden-Württembergin osavaltion alueella. Noin 20,8000 neliömetrin alueella on tiloja yleiskirurgiaan, mukaan lukien radiologiaan ja verisuoni- ja siirrännäiskirurgiaan. Kiinteistön sydän on 16 leikkaussalin muodostama operaatioalue. Lisäksi on 313 potilaspaikkaa, lähes 200-paikkainen luentosali, seitsemän seminaarihuonetta ja tutkimukseen ja opetukseen keskittyvä laboratorioalue.

“Moderni automaatioratkaisu mahdollistaa viestinnän kaikkien talotekniikkajärjestelmien välillä, mikä automatisoi energiatehokkaiden ja mukavien olosuhteiden kontrollointia ja ohjausta. Automaatio on kaikkein kriittisin elementti rakennuksen toiminnalle – erityisesti herkissä sairaalakiinteistöissä”, sanoo Frank Krause, Caverion Saksan divisioonajohtaja.

Monimutkaisen automaatioratkaisun suunnittelun, ohjelmoinnin ja käyttöönoton toteuttivat pääosin Caverionin asiantuntijat. Automaatioratkaisun lisäksi Caverion asensi uuteen sairaalarakennukseen jäähdytyksen, ilmanvaihdon ja ilmastoinnin sekä lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmät.  

Kuva: © Thilo Ross Fotografie

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Holger Winkelsträter, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Caverion Saksa, +49 89 374288 117, holger.winkelstraeter@caverion.com
Tilaa tiedotteet: