e_vito_sivu.jpg
16.06.2020 Lehdistötiedote

Caverion testaa Mercedeksen täyssähköistä pakettiautoa huoltotoiminnassaan

Caverion ja Veho aloittavat yhteisen kokeilun, jossa kerätään kokemusta sähköisen huoltoauton käytöstä. Suomen markkinoilla sähköpakettiautoja on vasta vähän tuotantokäytössä. Vastuullisuus ja hiilineutraaliuden tavoite ohjaavat myös tuotantoautojen valintaa.

Veho toimittaa Caverionille Mercedes-Benzin sähkökäyttöisen pakettiauton, joka tulee Caverionin huoltotoiminnan käyttöön kesäkuussa.

 

”Hienoa, että tuotantoautojen valinnassa pohditaan nykyään erilaisia vaihtoehtoja. eVito sopii erityisesti kaupunkikäyttöön sekä esimerkiksi tehdasympäristössä tehtäviin huoltotöihin”, kertoo henkilö- ja pakettiautot liiketoiminta-alueen johtaja Kari E. Halonen Veholta.

”Kyseessä on ainutlaatuinen pilotti, jossa kerätään dataa sähköauton käyttäytymisestä ja soveltavuudesta tuotantokäyttöön. Uskon, että tieto tulee hyödyttämään merkittävästi asiakkaita tuotantoautojen valinnassa tulevaisuudessa”, Halonen jatkaa.   

Caverionilla on ympäri Suomea käytössään satoja eri kokoisia paketti- ja henkilöautoja kiinteistöjen ja teollisuuden huoltotoimintaa varten.

”Olemme iloisia, että voimme laajentaa entisestään kumppanuuttamme Vehon kanssa myös sähköautoihin. Vastuullisuus ja hiilijalanjäljen pienentäminen ovat Caverionille keskeisiä periaatteita, ja kun uusimme ajoneuvokantaamme, arvioimme niin sähkö-, kaasu- kuin hybridiajoneuvojenkin soveltuvuutta käyttöömme”, sanoo Tero Ikola, Caverion Suomen hankintajohtaja.

”Haluamme saada käyttökokemuksia ja tietoa nyt erityisesti suurempien kokoluokkien sähköllä toimivien pakettiautojen käytöstä huoltotoiminnassamme”, Ikola jatkaa.

”On hienoa päästä testaamaan ensimmäisten joukossa Suomessa tonniluokan täyssähköistä pakettiautoa yhdessä Caverionin ammattilaisten kanssa. Käyttökokemukset antavat arvokasta pohjaa tulevaisuuden kestävän liikenteen ja esimerkiksi kiinteistöjen latausinfran kapasiteettien kartoittamiseen. Meillä on koko maan kattava huolto- ja palveluverkosto, jolla varmistamme yritysasiakkaiden kaluston ylläpidon läpi maan. Myös Mercedeksiä valmistava Daimler panostaa nyt voimakkaasti juuri sähkökäyttöisiin hyötyajoneuvoihin. Vehon johtoajatuksena on liikuttaa kestävästi. Nyt Caverionin kanssa aloitettu yhteistyöprojekti on hieno esimerkki siitä, miten se toteutuu arjessa”, sanoo henkilö- ja pakettiautot liiketoiminta-alueen johtaja Kari E. Halonen Veholta.

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätiedot:  Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi, puh. 050 390 0941, kirsi.hemmila@caverion.com Johanna Klemetti, Head of Communications, Veho Oy Ab, puh. +358 10 569 2473, johanna.klemetti@veho.fi
Tilaa tiedotteet: