08.04.2020 Lehdistötiedote

Caverion digitalisoi Asokotien kiinteistöjen ylläpidon

 

Caverion ja Asokodit ovat sopineet yhteistyöstä, jossa Asokotien asuinkiinteistöjen ylläpidossa hyödynnetään laajasti Caverionin tuottamia digitaalisia ratkaisuja. Caverionin palveluiden ja SmartView-järjestelmän avulla Asokotien kiinteistöt pystytään pitämään kunnossa ja olosuhteet sopivina koko kiinteistöjen vuosikymmenten mittaisen elinkaaren ajan.
 

 

Asokotien kiinteistöistä saatava tieto kerätään yhteen digitaaliseen järjestelmään.”Caverionin toimittaman SmartView-järjestelmän kautta voimme tarkastella samasta ohjelmistosta talotekniikan toimivuuden lisäksi esimerkiksi kiinteistöjen jätteiden kierrätys- ja hyötykäyttöasteita. Pystymme ottamaan huomioon asuntojen todelliset olosuhteet lämmityksessä ja ilmanvaihdossa huoneistoihin asennettujen anturien ansiosta. Talotekniset järjestelmät toimivat nyt asukkaiden elämänrytmissä. Pienillä investoinneilla olemme myös saaneet energiankulutusta pudotettua sadoissa kiinteistöissämme”, sanoo Asokotien kiinteistöpäällikkö Teemu Jalomäki.

Sopimus koskee alkuvaiheessa noin 250 kiinteistöä, joissa on tekniset valmiudet etähallintaan. Uusia kiinteistöjä liitetään sopimuksen piiriin sitä mukaa, kun ne modernisoinnin tai uudisrakentamisen myötä ovat liitettävissä Caverionin etähallintaan.

”Analytiikkaa ja tietojenkäsittelyä hyödyntämällä tarjoamme Asokodeille entistä kattavamman näkymän kiinteistöjen tilaan ja näin autamme heitä toteuttamaan tehokkaimpia toimenpiteitä, jotka tukevat kiinteistöjen koko elinkaarta”, sanoo liiketoimintajohtaja Heikki Rostila Caverionista.

Caverion ylläpitää ja päivittää kiinteistöjen hallintaan liittyviä järjestelmiä, jotta niiden potentiaalia voidaan hyödyntää parhaalla tavalla. Tietojen kerääminen yhteen digitaaliseen Caverion SmartView -järjestelmään auttaa Asokoteja optimoimaan toimintaansa myös ympäristötehokkuuden ja vastuullisuuden näkökulmasta. Sopimukseen sisältyvän jäteraportoinnin kautta perinteinen energianhallintapalvelu laajenee ja auttaa vähentämään kiinteistöjen päästöjä ja ympäristökuormitusta.

Nyt solmitun palvelusopimuksen lisäksi Caverion vastaa Asokotien kiinteistöjen teknisestä huollosta Rovaniemellä, Oulussa, Joensuussa, Kuopiossa, Siilinjärvellä, Jyväskylässä, Tampereella, Helsingissä, Sipoossa sekä Porvoossa. Asuntosäätiö-konserni on Suomen neljänneksi suurin asuinkiinteistöjen omistaja. Konsernin omistuksessa on tällä hetkellä 31 paikkakunnalla Suomessa lähes 700 asuinkiinteistöä, joissa asuu noin 40 000 suomalaista.

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätiedot: Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi Oy, puh. +358 50 390 0941, kirsi.hemmila@caverion.com Teemu Jalomäki, kiinteistöpäällikkö, Asokodit, puh. +358 40 630 3722, teemu.jalomaki@asokodit.fi
Tilaa tiedotteet: