© Arkkitehtipalvelu Oy
19.11.2020 Sijoittajauutinen

Caverion ja Skanska toteuttavat Lahden Renkomäen monitoimitalon elinkaarihankkeena – taatut olosuhteet 20 vuodeksi

Lahden kaupunki on valinnut Caverionin ja Skanskan toteuttamaan Renkomäen monitoimitalon elinkaarihankkeen. Caverion vastaa rakentamisvaiheessa talotekniikan kokonaistoteutuksesta suunnitteluineen. Monitoimitalon valmistuttua Caverionin vastuulla on kiinteistön kunnossapito ja huolto sekä palvelujen johtaminen 20 vuoden ajan. Skanska vastaa rakennusteknisistä töistä suunnitteluineen sekä toimii hankkeen pääurakoitsijana.

 Arkkitehtipalvelu Oy

Rakennuksessa käytetään toimivia, energiatehokkaita ja elinkaareltaan kestäviä teknisiä ratkaisuja ja tekniikassa on otettu huomioon tilojen muuntojoustavuus. Alhainen hiilijalanjälki saavutetaan hyvällä kokonaissuunnittelulla sekä uusiutuvia energioita hyödyntämällä. Vastuullinen rakentaminen näkyy myös kohteen ympäristö- ja laatutavoitteissa. Renkomäen monitoimitalolle haetaan vaativaa, neljän tähden RTS-ympäristöluokitusta.

"Kysymyksessä on Lahden kaupungin ensimmäinen elinkaarihanke ja RTS-ympäristöluokiteltu hanke, jossa toteutetaan ympäristövastuullista rakentamista ja kiinteistöjen ylläpitoa Suomen oloihin kehitettyä ympäristöluokitusjärjestelmää hyödyntäen", toteaa Lahden Tilakeskuksen projektipäällikkö Tero Harju.

Monitoimitalosta yhteisöllinen keskus

Monitoimitalosta muodostuu koko alueen ja kyläyhteisön toiminnallinen ja yhteisöllinen keskus. Rakennus on valoisa, turvallinen ja lapsilähtöinen paikka, jossa kohtaamiselle ja yhdessä tekemiselle on luotu hyvät puitteet. Sisustuksessa suositaan kodinomaisia ja tunnelmaltaan rauhallisia ratkaisuja.

"Käyttäjien tarpeet ovat olleet keskiössä myös teknisiä ratkaisuja valittaessa. Renkomäen monitoimitalon tulevat oppilaat, henkilökunta sekä lahtelaiset saavat käyttöönsä ensiluokkaiset olosuhteet. Elinkaarimalli varmistaa olosuhteiden säilymisen ja takaa läpinäkyvän raportoinnin koko elinkaaren ajan", sanoo Caverion Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen.

"Neuvotteluvaiheessa muodostunut ja vahvan perustan saanut hyvä yhteistyö antaa erinomaiset lähtökohdat hankkeen toteutusvaiheeseen. Lopputuloksena tulee olemaan tämän päivän ja tulevaisuudenkin tarpeisiin vastaavat oppimisympäristöt. Suunnitteluratkaisun muunneltavuus mahdollistaa ja kannustaa käyttäjiä tilojen monipuoliseen hyödyntämiseen", kertoo suunnittelujohtaja Jukka-Pekka Päivinen Skanskalta.

Monitoimitaloon sijoittuvat Renkomäen ja Ali-Juhakkalan koulut sekä varhaiskasvatus ja esiopetus. Uuteen rakennukseen muuttaa myös Renkomäen kirjasto. Monitoimitalo toteutetaan nykyisen Renkomäen koulun viereen ja sinne tulee tilat noin 560 lapselle. Rakennuksen kokonaispinta-ala on noin 8 000 neliömetriä. Rakentaminen alkaa maaliskuussa 2021, ja rakennus otetaan käyttöön vuoden 2023 kevätlukukauden alussa. Kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtipalvelu Oy.

Caverionilla ja Skanskalla on käynnissä useita yhteishankkeita Suomessa, joista muun muassa Ylivieskan uudet koulurakennukset toteutetaan niin ikään elinkaarihankkeena.

Lue lisää Caverionin elinkaarihankkeista

Havainnekuvat: Arkkitehtipalvelu Oy

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätiedot: Jani Orava, liiketoimintapäällikkö, Caverion Suomi Oy, puh. +358 40 746 1608, jani.orava[at]caverion.com Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi Oy, puh. +358 50 390 0941, kirsi.hemmila[at]caverion.com Tero Harju, projektipäällikkö, Lahden Tilakeskus, puh. 050 398 5560, tero.harju[at]lahti.fi Pilvimaari Heikkinen, viestinnän asiantuntija, Skanska Oy, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi
Tilaa tiedotteet: