Espoo-energy-efficiency-Caverion.png
10.11.2020 Sijoittajauutinen

Caverion auttaa Espoon kaupunkia parantamaan kiinteistöjen energiatehokkuutta ja etähallintaa

 

Espoon kaupunki tehostaa hiilineutraaliustavoitteensa mukaisesti kiinteistöjen energiatehokkuutta ja on valinnut Caverionin palveluntuottajaksi kiinteistöjensä energianhallintaan ja rakennusautomaation etäkäytön kehittämiseen.

Espoon ja Caverionin välisen palvelusopimuksen piiriin liitetään vaiheittain Espoon kaupungin omistamat noin 400 kiinteistöä sekä tulevaisuudessa myös valmistuvia ja peruskorjattavia kiinteistöjä. Palvelut tukevat Espoon asettamia ympäristövastuullisuuden tavoitteita ja niiden avulla luodaan paremmat edellytykset jatkuvaan energiatehokkuuden parantamiseen ja rakennusautomaatiojärjestelmien hyödyntämiseen kiinteistöjen ylläpidossa.

Caverion vastaa kiinteistöjen energiankulutuksen jatkuvasta seurannasta ja raportoinnista sekä energiakatselmuksista ja -todistuksista. Päätoiminen energiamanageri seuraa kiinteistöjen kiinteistötekniikan toimintaa ja esittää energiatehokkuuteen liittyviä toimenpiteitä, opastaa ja tekee laskelmia säästöpotentiaalista.

"Olemme tyytyväisiä, että saamme yhdeltä kumppanilta molemmat palvelut samalla kertaa. Näiden palveluiden avulla pääsemme lähemmäksi Kuntien energiatehokkuussopimuksen tavoitteitamme", Espoon kaupungin Tilapalvelujen toimitilapäällikkö Mauri Laurila sanoo.

"Jaamme Espoon kaupungin kanssa yhteisen tahtotilan kestävällä tavalla toimivista älykkäistä kiinteistöistä, jotka tuottavat elinkaarensa aikana mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen. Julkaisimme viime viikolla omat vastuullisuustavoitteemme ja haluamme luoda entistä enemmän positiivista hiilikädenjälkeä yhdessä asiakkaidemme kanssa.  Tarjoamme Espoolle asiantuntemuksemme turvallisten ja terveellisten tilojen luomiseen kaupunkilaisille, elinkaarikustannusten optimointiin ja kiinteistöjen arvon säilymiseen", Caverion Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen sanoo.

Caverion vastaa myös rakennusautomaatiojärjestelmien etähallinnasta sekä niiden etäkäytön mahdollistavan infrastruktuurin kehittämisestä. Kiinteistöjen olosuhteiden ja energiankulutuksen jatkuvalla seurannalla pystytään mahdollisiin olosuhdehaittoihin puuttumaan jo ennen niiden ilmenemistä. Seurantatiedon perusteella pystytään myös kehittämään taloteknisten järjestelmien toimintaa.

 

Lue lisää palveluistamme Espoon kaupungille:
Elinkaarihanke | Kaivomestari koulu, urheilu- ja uimahalli

 

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätiedot: Laura Karotie, liiketoimintajohtaja, Caverion Suomi Oy, laura.karotie(at)caverion.com, puh. 050 326 9314 Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi Oy, kirsi.hemmila(at)caverion.com, puh. 050 390 0941 Mauri Laurila, toimitilapäällikkö, Tilapalvelut, Espoon kaupunki, mauri.laurila(at)espoo.fi, puh. 040 552 329
Tilaa tiedotteet: