06.06.2017 Lehdistötiedote

Elinkaarimallilla toteutettava Nummen palvelukeskus harjakorkeudessa Hämeenlinnassa

Elinkaarimallilla toteutettava Nummen palvelukeskus harjakorkeudessa Hämeenlinnassa 

Hämeenlinnan Nummen palvelukeskuksen rakentaminen on edennyt harjakorkeuteen. Palvelukeskuksen rakentaminen käynnistyi keväällä 2016 ja sen on määrä valmistua kesäkuussa 2018. Caverion ja YIT toteuttavat hankkeen elinkaarimallilla.

Elinkaarihanke kattaa palvelukeskuksen rakentamisen ja sen valmistuttua hankkeen hoidon, huollon ja kunnossapidon 20 vuoden ajan. YIT vastaa palvelukeskuksen rakentamisesta ja Caverion hankkeen palvelujaksosta.

- Elinkaarimalli varmistaa, että kaupunki saa olosuhteiltaan hyvän, aina kunnossa ja käytettävissä olevan kiinteistön, jonka suunnitelmallinen ylläpito takaa käyttäjille turvalliset ja terveelliset tilat. Älykäs rakennus myös tukee ihmisten toiminnallisuutta ja aktiivisuutta, sanoo liiketoimintapäällikkö Jani Orava Caverionista.

- Hankkeessa on toiminut saumaton yhteistyö kaikkien osapuolten kanssa. Elinkaarimalli on ollut keskeisesti suunnittelussa ja toteutuksessa mukana kaiken aikaa ja tilaratkaisuja on siten voitu suunnitella pitkälle tulevaisuuteen, kertoo YIT:n hankekehitysjohtaja Hannu Soikkeli.

Koko kylän kohtauspaikaksi kaavailtu palvelukeskus on suunniteltu yhteistyössä tulevien käyttäjien kanssa palvelemaan eri-ikäisiä ihmisiä sekä uutta, ilmiöpohjaista oppimista korostavaa opetussuunnitelmaa, jossa koulun, sen tekniikan ja akustiikan tulee tarjota mahdollisuuksia monimuotoiseen työskentelyyn. Valmistuessaan palvelukeskus pitää sisällään yhtenäiskoulun, kirjaston, monipuoliset liikunta-, sosiaali- ja terveyspalvelujen tilat sekä kulttuuripalveluita.

Nummen palvelukeskus on suunniteltu suomalaisittain ainutlaatuisesti eikä vastaavan tyyppisiä ratkaisuja ole muuallakaan toteutettu. Nummikeskus muodostaa uudenlaisen palveluiden ja tilojen tehokkaan käytön mallin, jossa rakennus palvelee pedagogiikkaa sekä muuta tulevaa toimintaa.  

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja:  Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi, puh. 050 390 0941, kirsi.hemmila@caverion.com
Tilaa tiedotteet: