OPS Gellerup Nord Denmark © Arkitema Architects
04.09.2017 Sijoittajauutinen

Caverion vastaa 31 miljoonan euron arvoisesta elinkaarihankkeesta Tanskan Aarhusissa

Caverion on allekirjoittanut rakennusliike A. Enggaardin kanssa sopimuksen uuden toimistorakennuksen elinkaarihankkeesta Gellerupin kaupunginosassa Tanskan Aarhusissa. Sopimuksen arvo on 31 miljoonaa euroa, ja se on yksi Caverionin suurimmista PPP-kumppanuussopimuksista (Public-Private Partnership).

Caverionin vastuulla PPP-hankkeessa on kiinteistötekniikan kokonaistoimitus sekä Palveluiden johtaminen 15-vuotisella sopimuskaudella.

Caverionin osalta työt alkavat 2017. Rakennusvaihe on valmis joulukuussa 2018, ja sen jälkeinen käyttö- ja kunnossapitovaihe jatkuu vuoteen 2033.

”On hienoa toteuttaa jälleen yksi PPP-hanke Caverionin kanssa. A. Enggaard ja Caverion ovat viime vuosina toteuttaneet useita hankkeita yhteistyökumppaneina, ja tämä on niistä kahdeksas. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön”, toteaa A. Enggaard A/S:n projektikehityspäällikkö Anton Hessellund.

Caverion takaa optimaalisen energiankulutuksen

Caverion vastaa kiinteistön energiatehokkuudesta, käytettävyydestä, turvallisuudesta ja kunnosta koko sen elinkaaren ajan. Caverion huolehtii kiinteistön kaikkien teknisten järjestelmien ja ratkaisujen suunnittelusta, toteutuksesta, käytöstä ja kunnossapidosta. Järjestelmiin ja tuotteisiin sisältyvät lämmitys, vesi ja viemäri, ilmanvaihto ja ilmastointi, sähköistys, turvallisuus sekä automaatio. Kiinteistö liitetään Caverionin etähallintapalveluun, jolla taataan oikeat olosuhteet ja optimaalinen energiankulutus rakennuksessa.

Teknisen huollon ja kunnossapidon lisäksi Caverion on vastuussa muista alihankintana toteutettavista kiinteistöpalveluista, kuten ruokalasta, siivouksesta ja talvikunnossapidosta.

”Teemme saman asiakkaan kanssa yhteistyötä Kööpenhaminassa vastaavanlaisessa suuressa elinkaarihankkeessa, joka on edennyt suunnitelmien mukaan. On hienoa, että asiakas luottaa osaamiseemme. Nämä hankkeet osoittavat, että olemme Tanskan johtava yhä kokonaisvaltaisempien elinkaariratkaisujen toimittaja”, sanoo Knut Gaaserud, Caverionin Tanska-Norjan divisioonajohtaja.

Hanke on osa Aarhusin kunnan kanssa tehtävää PPP-yhteistyötä ja kuuluu Caverionin julkisen sektorin asiakassegmenttiin. Uuteen kiinteistöön tulee saman katon alle 1 000 Aarhusin kunnan työntekijää. Kiinteistön kokonaispinta-ala on noin 20 000 m2.

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja:  Knut Gaaserud, Caverionin Tanska-Norjan divisioonajohtaja, puh:+47 918 15 318, knut.gaaserud@caverion.com,  Michael Kirkegaard, Head of Managed Services, Caverion Tanska-Norja, puh.+45 76 23 27 27, michael.kirkegaard@caverion.com
Tilaa tiedotteet: