Caverion-E18.jpg Isokylän tunneli, Salo
09.06.2017 Sijoittajauutinen

Caverion uudistaa Valtatie 1:n telematiikkajärjestelmän välillä Turku–Muurla

Caverion uudistaa Valtatie 1:n telematiikkajärjestelmän välillä TurkuMuurla

Caverion ja Liikennevirasto ovat sopineet tieliikenteen ohjausjärjestelmän eli telematiikkajärjestelmän uusimisesta E18-moottoritiellä Turun ja Muurlan välisellä osuudella. Sopimukseen sisältyy myös Salon Isokylän tunnelin peruskorjaus. Caverion on hankkeen pääurakoitsija, ja sopimuksen arvo on 5,5 miljoonaa euroa.

– Valtatien 1:n telematiikan uudistaminen Turun ja Muurlan välillä on ensimmäinen iso liikennetelematiikan korvausinvestointi Suomessa. Liikennevirasto on tyytyväinen saadessaan tähän haastavaan tehtävään kokeneen toteuttajan, toteaa Liikenneviraston projektipäällikkö Juha Sillanpää.

Caverion toteuttaa projektin, jossa vuonna 2003 asennettu telematiikkajärjestelmä uusitaan noin 60 kilometrin matkalla. Työt ovat käynnistyneet toukokuussa ja tavoitteena on saada uusi järjestelmä käyttöön vuoden loppuun mennessä. Samassa yhteydessä myös 435 metrin pituisen Isokylän tunnelin betoni- ja teräsrakenteita sekä ilmanvaihtojärjestelmää korjataan ja tunnelin turvajärjestelmät uudistetaan. Tunnelityöt jatkuvat juhannukseen saakka.

– Digitaalisuus on tänä päivänä osa myös liikkumistamme ja ajanmukaisilla ohjausjärjestelmillä on merkittävä vaikutus liikenne- ja tunneliturvallisuuteen. Projektin toteutukseen antaa oman haasteensa liikennejärjestelyjen ja töiden yhteensovittaminen vilkkaasti liikennöidyllä väylällä, sanoo Caverionin Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen.

Liikennevirasto kuuluu Caverionin julkisen sektorin asiakassegmenttiin. Lue lisää palveluistamme julkisen sektorin infrastruktuuriprojekteihin. 

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi, puh. 050 390 0941, kirsi.hemmila@caverion.com (kirsi.hemmila@caverion.fi)
Tilaa tiedotteet: