21.04.2016 Artikkeli

Sukellustyötä ääriolosuhteissa

Sukellustiimin tehtävät koostuvat vesivoimalaitosten rakennelmien vaurio- ja vikakartoituksista sekä niiden korjauksista. Sukeltajat rakentavat telineitä veden alle, poraavat kiinnikkeitä, hitsaavat, valavat betonia yms.

Aamulla tarkastetaan varusteiden kunto. Autoon pakataan työkalut, työlautta, sukelluspuvut, kypärät ym. ja suunnataan kohti voimalaitosta.Vesivoimalaitokset sijaitsevat Suomen Lapissa, missä välimatkat eri työkohteisiin voivat olla jopa 400 km, joten on tärkeää, että kaikki tarpeelliset työvälineet muistetaan ottaa kerralla mukaan.

Sukelluksen alkaessa merkinantaja kirjaa lähtöajan ja seuraa sukelluksen aikana syvyyttä. Sukelluksen syvyys vaikuttaa sen kestoon ja seuraavan sukelluksen sopivaan aloitukseen. Caverionin sukeltajat tekevät töitä syvimmillään 50 metrissä ja työ on erittäin rankkaa fyysisesti. Lisäksi työtä tehdään vuoden ympäri, joten vesi on kylmimmillään 0-asteista ja veden alle mennään avannosta.

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Ingrid Peura, viestintäpäällikkö, Caverion Teollisuuden ratkaisut, puh. 050 571 5553, ingrid.peura@caverion.fi
Tilaa tiedotteet: