21.09.2016 Lehdistötiedote

Elinkaarimallilla toteutettavan Hämeenlinnan Nummen palvelukeskuksen peruskivi muurattiin

Elinkaarimallilla toteutettavan Hämeenlinnan Nummen palvelukeskuksen peruskivi muurattiin

Älykäs rakennus on suunniteltu yhteistyössä tulevien käyttäjien kanssa.

Hämeenlinnan Nummen palvelukeskuksen rakentaminen on edennyt peruskiven muuraukseen. Peruskiven muuraajina 21. syyskuuta toimivat Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala ja apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo, YIT Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas sekä Caverion Suomi Oy:n toimitusjohtaja Jarno HacklinHeidän lisäkseen juhlallisuuksiin osallistui hankkeen valmistelussa ja toteutuksessa mukana olevia sekä tulevien käyttäjien edustajia. 

YIT ja Caverion toteuttavat Nummen palvelukeskuksen elinkaarimallilla. Keskuksen rakentaminen käynnistyi kesäkuussa 2016 maanrakennustöillä. Hankkeen on määrä valmistua kesällä 2018.

”Elinkaaren näkökulmasta olemme vasta alkutaipaleella, mutta huomattava osa onnistumisen edellytyksistä on luotu jo suunnitteluvaiheessa. Nyt huolehditaan siitä, että suunnitelmat muuttuvat korkeatasoiseksi ja laadukkaaksi toteutukseksi”, totesi Kauniskangas.

Elinkaarihanke kattaa palvelukeskuksen rakentamisen ja kiinteistön hoidon, huollon ja kunnossapidon 20 vuoden ajan.

”Elinkaarimalli varmistaa kaupungille olosuhteiltaan hyvän, kunnossa ja käytettävissä olevan kiinteistön, jonka energiatehokkuus ja suunnitelmallinen ylläpito takaavat kiinteistön alhaisen hiilijalanjäljen”, Hacklin sanoi.

Koko kylän kohtauspaikaksi kaavailtu palvelukeskus pitää sisällään yhtenäiskoulun, kirjaston, monipuoliset liikunta-, sosiaali- ja terveyspalvelujen tilat sekä kulttuuripalveluita.

Nummen palvelukeskus on suunniteltu yhteistyössä tulevien käyttäjien kanssa palvelemaan eri-ikäisiä ihmisiä sekä uutta, ilmiöpohjaista oppimista korostavaa opetussuunnitelmaa. Koulun, sen tekniikan ja akustiikan tulee tarjota mahdollisuuksia monimuotoiseen työskentelyyn.

”Yhtenä esimerkkinä voidaan mainita perusopetuksen tiloihin tuleva valaistusratkaisu, joka seuraa päivänvalon rytmiä. Älykäs rakennus tukee ihmisten toiminnallisuutta ja aktiivisuutta”, Hacklin kuvaili.

”Onnistuminen elinkaarihankkeissa edellyttää kaikkien osapuolten tiivistä ja ratkaisukeskeistä yhteistyötä. YIT, Caverion, oppimisympäristön suunnittelijat, tilaaja ja tietysti käyttäjät tarvitaan mukaan hyvän lopputuloksen varmistamiseksi. Kukaan ei voi onnistua yksin”, Kauniskangas summasi.

Näkymä pääsisäänkäyntiin. Kuva: Linja Arkkitehdit 

Näkymä aulasta. Kuva: Linja Arkkitehdit

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Kirsi Hemmilä, viestintäpäällikkö, Caverion Suomi, puh. 050 390 0941, kirsi.hemmila@caverion.com
Tilaa tiedotteet: