22.04.2016 Sijoittajauutinen

Caverionille jatkosopimus Metsä Groupin uuteen biotuotetehtaaseen Äänekoskella

Caverionille jatkosopimus Metsä Groupin uuteen biotuotetehtaaseen Äänekoskella

Caverion on sopinut Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibre Oy:n kanssa massatehtaan ja haihduttamon putkistojen toimituksista Äänekoskelle rakennettavaan biotuotetehtaaseen. Kyseessä on jo kolmas tilaus Caverionilta samaan kohteeseen. Nyt julkistettava  putkistotoimitus, kesäkuussa 2015 julkistettu massatornisopimus sekä hiljattain sovittu korkeapaine- ja turbiinialueputkistotoimitus ovat yhteisarvoltaan noin 45 miljoona euroa.   

Projektin toteutus sisältää biotuotetehtaan massatehtaan ja haihduttamon prosessiputkistojen materiaalitoimitukset, esivalmistuksen ja asennuksen. Ruostumattomasta teräksestä tehtävät putkiesivalmisteet valmistetaan pääosin Caverionin Leppävirran konepajalla ja hiiliteräsputkistot Ylivieskan konepajalla. Kohde työllistää Caverionilta enimmillään 220 henkilöä noin vuoden ajan.

”Caverion on pitkäaikainen yhteistyökumppanimme, ja luotamme heidän kykyynsä hoitaa isojakin kokonaisuuksia”, kertoo Metsä Groupin biotuotetehtaan projektijohtaja Timo Merikallio.

”Metsä Groupin biotuotetehdas on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi ja suurimpia omalla toiminta-alueellamme. On hienoa, että olemme päässeet toteuttamaan näin merkittävää hanketta ja jälleen tuomaan erikoisammattitaitomme ja monipuolisen osaamisemme mukaan laitoksen suurimpaan putkistotoimitukseen”, kertoo Caverionin Teollisuuden ratkaisut -divisioonan johtaja Juhani Pitkäkoski.

Projektityö käynnistyy välittömästi, putkistojen esivalmistus alkaa toukokuussa ja ensimmäiset asennukset tehdään toukokuun lopussa. Kokonaisprojekti valmistuu huhtikuussa 2017. Andritz johtaa projektin teknistä toteutusta.

Biotuotteiden ja bioenergian valmistaja Metsä Fibre​ on osa suomalaista metsäteollisuuskonserni Metsä Groupia.  Yhtiö kuuluu Caverionin Teollisuus-asiakassegmenttiin.

Lisätietoja: Ingrid Peura, viestintäpäällikkö, Caverion Teollisuuden ratkaisut, puh. 050 571 5553,ingrid.peura@caverion.fi

Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: