15.12.2016 Sijoittajauutinen

Caverion toteuttaa yli 38 miljoonan euron projektin Norjan uuteen kansallismuseoon

Caverion on allekirjoittanut suuren projektisopimuksen taloteknisten järjestelmien toimittamisesta Norjan uuteen kansallismuseoon. Asiakkaana on Statsbygg, Norjan valtion rakennuttaja, ja sopimuksen arvo on 38,8 miljoonaa euroa.  

Norjan kansallismuseosta on suunniteltu tulevan ikoninen maamerkki ja tärkeä kohtaamispaikka taiteen ystäville. Taiteeseen, arkkitehtuuriin ja designiin keskittyvä museo antaa Norjalle vahvan kansainvälisen aseman kuvataiteiden alalla. Museon pinta-ala on 54 600 m2, eli se on valmistuessaan Pohjoismaiden suurin museo.

"Suurten projektien yksikkömme on erikoistunut vaativien projektien johtamiseen. Yhtenäiset prosessit ja hyvä projektinjohto-osaaminen takaavat projektin toimittamisen sen laatuun, aikatauluun ja kustannuksiin liittyvien tavoitteiden mukaisesti", sanoo Knut Gaaserud, Caverionin Tanska-Norjan divisioonajohtaja.

"Näin mittavassa ja monimutkaisessa projektissa olemme riippuvaisia vakaista kumppaneista ja heidän korkealaatuisesta työstään”, sanoo Steinar Støre, uudesta kansallismuseosta Statsbyggissa vastaava projektijohtaja.

Caverionin työt alkavat kesäkuussa 2017 ja päättyvät vuonna 2019. Caverionin vastuulla on projektin toteutus seuraavien taloteknisten järjestelmien osalta: ilmanvaihto, sähköistys, informaatio- ja viestintäteknologia sekä lämmitys, vesi ja viemäri. Rakentaja on Statsbygg, Norjan valtion kiinteistökehittäjä, joka kuuluu Caverionin Kiinteistösijoittajat ja kiinteistökehittäjät -asiakassegmenttiin. Museon on suunniteltu avautuvan yleisölle vuonna 2019. Liitteet

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Lisätietoja: Roar Andersen, liiketoiminnan kehitysjohtaja, Caverion Norja, puh.: +47 908 30 310, roar.andersen@caverion.com  
Tilaa tiedotteet: