26.06.2013 Lehdistötiedote

Botnia Mill Service huolehtimaan Äänekosken tehdasintegraatin voimalaitoksen kunnossapidosta

Botnia Mill Service huolehtimaan Äänekosken tehdasintegraatin voimalaitoksen kunnossapidosta

Oy Botnia Mill Service Ab ja Metsä Fibre Oy ovat sopineet Äänekosken sellutehtaan kunnossapidon kumppanuussopimuksen laajentamisesta koskemaan myös samassa tehdasintegraatissa sijaitsevaa Äänevoima Oy:n omistamaa biovoimalaitosta. Näin BMS otti vastuulleen biovoimalaitoksen prosessien ja prosessilaitteiden kunnossapidon sekä kunnossapidon kehittämisen ja niihin liittyvät projekti- ja materiaalitoiminnot 1.5.2013 alkaen.

Äänevoima Oy teki aiemmin päätöksen siirtää voimalaitoksensa operatiivisen toiminnan Metsä Fibrelle ja ostaa jatkossa tarvitsemansa käyttö- ja kunnossapitopalvelut Metsä Fibreltä.

BMS:n tavoitteena on kehittää yhdessä Metsä Fibren kanssa voimalaitoksen toimintaa ja kunnossapitoa korkean käytettävyyden ylläpitämiseksi, sekä laitoksen kilpailukyvyn varmistamiseksi koko elinkaaren ajan. Uudessa toimintamallissa hyödynnetään henkilöstön erikoisosaamista ilman yritysrajoja.

BMS:n kehitys- ja kunnossapitojohtaja Ossi Puromäki on tyytyväinen.

- Uuden sopimuksen myötä palveluidemme volyymi kasvaa Äänekoskella. Isompi toiminnallinen kokonaisuus avaa uusia mahdollisuuksia toimintojemme edelleen kehittämiseen alueen asiakkuuksissamme. Henkilöstöresurssien joustavalla käytöllä varmistamme asiakkaillemme kustannustehokkaan kunnossapidon nyt ja tulevaisuudessa.

Oy Botnia Mill Service Ab on YIT:n ja Metsä Fibren vuonna 1997 perustama kunnossapitoyhtiö, joka on osa YIT Teollisuuden palveluita.

Lisätiedot:
Ossi Puromäki, kehitys- ja kunnossapitojohtaja, Oy Botnia Mill Service Ab, puh. 050 598 8780, ossi.puromaki@yit.fi
Pentti Sipiläinen, tulosyksikön päällikkö, Oy Botnia Mill Service Ab, puh. 050 433 6929, pentti.sipilainen@yit.fi
Camilla Wikström, Äänekosken tehtaanjohtaja, Metsä Fibre Oy, puh. 050 389 3467, camilla.wikstrom@metsagroup.com

YIT on merkittävä eurooppalainen kiinteistö- ja rakennusalan sekä teollisuuden palveluyritys. Palvelemme asiakkaita 14 maassa, Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa, Venäjällä sekä Baltian maissa, yli 25 000 ammattilaisen voimin. Olemme kasvaneet yli sadan vuoden ajan asiakkaidemme kanssa ja kehittäneet palvelujamme yhteiskuntien muuttuessa. Aiomme jatkaa samalla polulla. Visionamme on olla edelläkävijä hyvän elinympäristön luojana ja ylläpitäjänä. Vuonna 2012 YIT:n liikevaihto oli noin 4,7 miljardia euroa. YIT:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi

Lisätietoja ja tiedotteiden tilaus

Tilaa tiedotteet: