Työturvallisuus on Borealis-kumppanuutemme ytimessä

Caverion on toiminut Borealiksen kunnossapidon kumppanina jo vuosikymmenen ajan. Teemme Borealikselle kunnossapitotöitä ja projektiluontoisia tehtäviä, ja toimimme turvallisuuden kehittämisen kumppanina.

Tinkimätöntä turvallisuutta ja joustoa henkilöstötarpeisiin

Borealis on polyolefiini- ja peruskemikaalivalmistaja, jonka Porvoon-laitos sijaitsee Pohjoismaiden suurimmassa öljynjalostuksen ja kemianteollisuuden keskuksessa Kilpilahdessa. Borealiksen tuotantolaitoksissa on tarvetta monille vaativille ja turvallisuuden kannalta haasteellisille korjaustoimille. Niinpä Borealis tarvitsee kunnossapitoon kumppanin, jonka turvallisuusosaaminen ja -kulttuuri ovat vaaditulla tasolla.

Lisäksi henkilöstötarve tuotantolaitoksissa vaihtelee. Yhtiö tarvitsee esimerkiksi seisokkitöihin ja erilaisiin projekteihin joustavasti ylimääräistä henkilöstöä. Paikallisena toimijana Caverion pystyi vastaamaan tähän tarpeeseen ja myös minimoimaan henkilöstön vaihtuvuuden vaikutukset turvallisuuteen.

Räätälöityjä ratkaisuja Borealiksen tarpeisiin

Toteutamme Borealikselle päivittäisiä putki- ja hitsaustöitä osana kemikaaliputkiston mekaanista kunnossapitoa. Hitsaajillamme on laajat luvat tehdä viranomaisten säätelemiä asennustöitä sekä pitkä kokemus Kilpilahdessa toimimisesta, mikä lisää turvallisuutta ja -tehokkuutta.

Teemme lisäksi sähkökunnossapitoa, sähköautomaatiota ja instrumentointia. Kumppanuutemme aikana olemme myös kehittäneet venttiilidiagnostiikka- ja huoltopalveluita, jotka vastaavat Borealiksen tarpeisiin.

Kunnossapito- ja asennustöiden ohella olemme Borealiksen turvallisuuden kehittämisen kumppani. Osallistumme aktiivisesti turvallisuuskierroksiin sekä vaaratilanteiden ja tapaturmien tutkintaan ja ehkäisyyn.

Kumppanuus työllistää vakituisesti noin 70 Caverionin työntekijää, minkä lisäksi Borealiksen laitosalueella työskentelee päivittäin myös lisähenkilöstöä erilaisten projektien parissa.

Kumppanuus takaa jatkuvan kehittämisen

”Henkilö- ja prosessiturvallisuudesta huolehtiminen on tärkeintä Borealiksella. Kumppanuutemme ansiosta pystymme kehittämään turvallisuutta pitkäjänteisesti”, kertoo Borealiksen tehdaspalvelupäällikkö Jouko Mäkelä.

Vuonna 2020 Borealis palkitsi Caverionin yksikönpäällikkö Kari Viidan ansiokkaasta turvallisuustyöstä. Borealiksen turvallisuustoimikunnassa istuva Viita tukee turvallisuuskulttuurin kehittämistä Borealiksen tuotantolaitoksissa.

Pitkään jatkunut kumppanuus takaa myös joustavuuden henkilöstötarpeiden vaihdellessa. Caverionilla on oma palvelukeskus Kilpilahdessa. Pystymme tarjoamaan esimerkiksi seisokkitöihin tai muihin lisäresursseja vaativiin töihin ammattitaitoista henkilöstöä, joille Kilpilahti ja Borealiksen laitokset ovat jo ennestään tuttuja.

”Yksi kumppanuutemme suurista hyödyistä on jatkuvuus. Caverion on paikallinen toimija, joten tekijöiden vaihtuvuus ei ole niin suurta ja samat henkilöt käyvät meillä lähes päivittäin. Tämä lisää laitoksemme työturvallisuutta”, Mäkelä toteaa.

Miten voimme auttaa?

Jos etsit ammattitaitoista asennus- ja kunnossapitohenkilökuntaa teollisuuslaitokseesi, ota yhteyttä ja pyydä tarjous. Selvitämme mielellämme, miten voisimme vastata juuri sinun tarpeisiisi. Lue lisää teollisuuden kunnossapidosta.

Katso myös

Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin